Audi a demarat producția noului TT Roadster la uzina maghiară din Gyor

de Bogdan Mirică
Joi, 06.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi TT Roadster, varianta decapotabilă a modelului german, a intrat astăzi în producție la uzina din Gyor, a vecinilor unguri.

Audi a demarat astăzi producția noului TT Roadster, varianta decapotabilă a celei de-a treia generații a modelului sportiv. Prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris, din această toamnă, Audi TT Roadster a ieșit astăzi de pe linia de asamblare a uzinei din Gyor, a vecinilor maghiari.

Este cel de-al patrulea model produs în cadrul acestei fabrici și încă o confirmare că Audi vede potențial în amplasamentul din Ungaria. Tot aici se mai produc și Audi A3 Cabrio, Audi A3 Sedan și Audi TT, procesul implicând un număr total de 4000 de angajați.

Esential 4 modele se produc în prezent la uzina din Gyor.
4000 de angajați lucrează la uzina din Gyor.
Noul Audi TT Roadster preia aspectul sportiv al fratelui său cu acoperiș fix, însă plusează cu un plafon textil ce poate fi rabatat în doar 10 secunde până la o viteză maximă de 50 de km/h.
Plafonul decapotabil foloseşte elemente de aluminiu şi magneziu pentru a fi mai uşor cu 3 kilograme faţă de sistemul folosit de modelul anterior.

Cura de slabire pentru noul Audi TT Roadster continuă şi sub capotă, acolo unde noul model foloseşte platforma MQB plus o serie de elemente din aluminiu. Astfel noul Audi TT Roadster 2.0 TFSI cântăreşte doar 1.320 kilograme.

”Startul producției noului Audi TT Roadster la uzina nostră din Ungaria subliniază importanța fabricii în rețeaua noastră globală. Uzina de la Gyor va aduce o contribuție importantă creșterii noastre și ne va întări în fața competitorilor”, a declarat Rupert Stadler, președintele executiv Audi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru