Audi a început producția noului Q8 e-tron în Belgia

de Tiberiu Safta
Joi, 15.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a demarat oficial producția noului Q8 e-tron la uzina de la Bruxelles, capitala Belgiei. Noua versiune facelift a vechiului E-Tron este produsă într-o uzină care folosește exclusiv energie regenerabilă.

Noul Audi Q8 e-tron a fost prezentat oficial la începutul lui noiembrie, ocazie cu care redacția noastră l-a văzut pe viu chiar înainte de lansare. Noul model este, în esență, versiunea facelift a vechiului E-Tron, lansat încă din 2018. Alături de un nume nou, Audi Q8 e-tron aduce un design nou, cu o siglă revizuită, precum și 3 motoare electrice și acumulatori noi care promit o autonomie mai mare.

Acum, constructorul cu sediul la Ingolstadt a dat startul oficial al producției noului SUV electric la uzina de la Bruxelles din Belgia. Această fabrică este alimentată exclusiv cu energie regenerabilă, iar procesul de producție al noului Q8 e-tron va fi neutru în carbon.

Fabrica din capitala Belgiei se folosește de energie regenerabilă încă din 2012. Recent, au fost adăugate și panouri solare pe acoperișul uzinei, care are o suprafață de 107.000 de metri pătrați. Sistemul fotovoltaic generează 9000 de megawați-ore în fiecare an și poate reîncărca până la 90.000 de exemplare ale noului model.

Sistemul ajută și la reducerea emisiilor de carbon cu până la 1881 de tone în fiecare an.

Așa cum spuneam mai devreme, noul Audi Q8 e-tron pune la dispoziție 3 propulsoare electrice. Cel mai mic dezvoltă 340 de cai putere, propulsorul intermediar livrează 408 cai putere, iar cel mai puternic dintre acestea oferă 503 cai putere.

Tot aici mai adăugăm că Audi Q8 e-tron renunță la vechea baterie de 71 de kWh în favoarea uneia de 89 de kWh. De aici rezultă o autonomie mai mare, de maxim 491 de kilometri pentru varianta SUV, respectiv 505 kilometri pentru varianta Sportback. Clienții pot opta și pentru o baterie mai mare, de 106 kWh, care oferă o autonomie de 582 de kilometri (SUV), respectiv de 600 de kilometri (Sportback).

Bateria mai mică poate fi încărcată în 26 de minute de la 10% la 80%, la o stație de încărcare de 150 de kW. Între timp, acumulatorul mai mare poate fi încărcat în 31 de minute tot de la 10% la 80% la o stație rapidă de 170 de kW.

Comenzile noului Audi Q8 e-tron au fost deja deschise încă de luna trecută.

Debutul comercial al noului model electric va avea loc în februarie 2023, iar prețurile vor pleca de la 74.400 de euro.

via Audi

Comentarii (1)

  • Bravo Tesla
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru