Audi a prezentat Q5 facelift: stopuri cu OLED, îmbunătățiri pentru interior și motorizare diesel mild-hybrid

de Cornel Șocariciu
Luni, 29.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q5 facelift propune o serie de noutăți la nivel estetic, sistemul Modular Infotainment Platform 3 și, pentru moment, o singură motorizare diesel cu 204 CP și sistem mild-hybrid la 12V.

Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la Q5 facelift. SUV-ul producătorului german propune câteva modificări la nivel estetic, o serie de îmbunătățiri pentru interior și o motorizare diesel echipată cu sistem mild-hybrid.

Audi Q5 facelift va fi disponibil începând cu toamna anului curent, iar SUV-ul va putea fi comandat și într-o versiune specială de lansare denumită Edition One.

Audi Q5 facelift va avea o lungime de 4.68 de metri, cu 19 mm mai mult comparativ cu versiunea pe care o înlocuiește. Restul dimensiunilor rămân nemodificate. Conform oficialilor producătorului german, Q5 facelift va fi disponibil cu o banchetă spate care culisează, iar unghiul de înclinare al spătarelor va putea fi modificat. Volumul portbagajului variază de la 550 de litri până la 1.550 de litri (valori identice cu cele ale versiunii fără facelift).

În partea frontală, Q5 facelift va fi echipat cu o grilă octogonală Singleframe cu o suprafață mai mare, prizele de aer sunt și ele ceva mai generoase, iar ramele acestora au o formă trapezoidală. Luminile de zi au o semnătură nouă, iar pragurile laterale au fost și ele restilizate.

În partea din spate, Audi Q5 facelift propune inserții noi pentru difuzorul de aer și stopuri cu OLED (opțional).

Noile stopuri vor avea semnături luminoase diferite pentru funcțiile Coming Home și Leaving Home, dar și în momentul în care șoferul alege modul de rulare Dynamic. Totodată, Audi menționează că stopurile vin și cu o funcție de proximitate (atunci când SUV-ul staționează, toate elementele se aprid în momentul în care un alt vehicul se apropie la mai puțin de doi metri).

Audi Q5 facelift va fi disponibil cu pachetele exterioare Advance Line și S Line, iar clienții vor putea alege din 12 nuanțe de caroserie (District Green și Ultra Blue sunt culorile noi).

Trei linii de echipare sunt disponibile pentru interior: Base, Design Selection și S Line. Clienții vor putea comanda un instrumentar de bord digital cu o diagonală de până la 12.3 inch (Audi virtual Cockpit Plus), în timp ce ecranul central cu diagonala de 10.1 inch este disponibil standard. Totodată, nemții au anunțat că SUV-ul va integra unitatea Modular Infotainment Platform 3 (MIB 3) care dispune de o putere de calcul de zece ori mai mare decât a vechiului sistem MIB 2.

În momentul debutului pe piață, Q5 facelift va fi disponibil doar cu o motorizare diesel. Clienții vor putea comanda varianta Q5 40 TDI echipată cu motorul de 2.0 litri. Unitatea dezvoltă 204 CP și 400 Nm și este echipată și cu un sistem mild-hybrid la 12V.

Mulțumită acestei tehnologii, Q5 facelift va avea un consum de carburant mai mic cu până la 0.3 litri/100 de kilometri comparativ cu actualul Q5 40 TDI. Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată cu șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală quattro.

Pentru sprintul de la 0 la 100 km/h, Q5 40 TDI facelift are nevoie de 7.6 secunde, în timp ce viteza de top se oprește la 222 km/h. Conform oficialilor Audi, propulsorul diesel de 2.0 litri respectă normele de poluare Euro 6d și este echipat și cu un sistem dublu de tratare a gazelor de eșapament cu uree (proces denumit reducere catalitică selectivă).

După lansare, Audi va introduce în gama de motorizări două versiuni noi ale propulsorului diesel de 2.0 litri, o variantă echipată cu motorul TDI de 3.0 litri și alte două propulsoare pe benzină de 2.0 litri. Din ofertă nu vor lipsi nici versiunile plug-in hybrid.

Standard, Q5 facelift va fi echipat cu pachetul de siguranță Pre sense City. Opțional, clienții vor putea comanda și următoarele tehnologii: turn assist, collision avoidance assist, exit warning system și adaptive cruise assist.

Pe piața din Germania, versiunea Q5 40 TDI va avea un preț de pornire de 48.700 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru