Audi a prezentat SQ5 TDI facelift: motor V6 de 3.0 litri cu 341 de cai putere și sistem mild-hybrid la 48V

de Cornel Șocariciu
Joi, 12.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi SQ5 TDI facelift propune un exterior mai agresiv, un interior cu elemente sport și o motorizare diesel cu 341 de cai putere și 700 Nm.

La finalul lunii iunie, Audi a prezentat Q5 facelift. Acum, reprezentanții constructorului german au publicat primele imagini și detalii referitoare la SQ5 TDI facelift. Nemții au pregătit noutăți la nivel estetic, îmbunătățiri la interior și o motizare V6 diesel.

În partea frontală, SUV-ul constructorului german va fi echipat cu prize de aer ceva mai mari, cu o grilă cu detalii specifice modelelor din gama S și cu accesorii din aluminiu. Standard, SQ5 TDI facelift va fi echipat cu faruri cu LED, în timp ce opțional, clienții vor putea comanda versiunile Matrix LED.

În partea din spate apar o serie de detalii din aluminiu, un difuzor retușat și patru terminații ovale pentru sistemul de evacuare. Conform reprezentanților Audi, paleta de culori va fi alcătuită din nouă nuanțe de caroserie. Opțional, clienții au la dispoziție și pachetul de exterior Black, dar și stopurile OLED.

Pentru interior, Audi a pregătit praguri iluminate din aluminiu inscripționate cu logo-ul S, scaune sport, accesorii din fibră de carbon sau aluminiu (în funcție de preferințele clienților).

Standard, SQ5 TDI facelift va fi echipat cu un ecran central cu diagonala de 10.1 inch dedicat sistemului de infotainment, în timp ce instrumentarul digital de bord va avea o diagonală de 12.3 inch (include trei teme: Dynamic, Sport și Classic).

Audi SQ5 TDI facelift va fi echipat cu motorul V6 diesel de 3.0 litri.

Acesta dezvoltă 341 de cai putere și 700 Nm între 1.750 și 3.250 rpm. Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt trepte, iar accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în 5.1 secunde. Viteza de top comunicată de constructorul german va fi limitată la 250 km/h.

De asemenea, motorul pregătit de Audi integrează și un sistem mild-hybrid la 48V capabil să scadă consumul de carburant. Conform reprezentanților producătorului din Ingolstadt, mulțumită acestui sistem, SQ5 TDI facelift poate consuma, în medie, mai puțin cu până la 0.7 litri/100 de kilometri.

Pentru a respecta noile norme de poluare, Audi a pregătit un sistem dublu de tratare a gazelor de eșapament cu o soluție pe bază de uree, proces denumit reducere catalitică selectivă.

Suspensia sport S cu control electronic al amortizoarelor scade garda la sol cu 30 de mm (raportat la valoarea oferită de Q5), iar Audi drive select (sistemul dedicat modurilor de rulare) include acum și profilul denumit Allroad.

Opțional, clienții vor putea selecta și un diferențial sport pentru puntea spate.

Audi SQ5 TDI facelift va fi produs la uzina San José Chiapa, Mexic, și va fi lansat pe piața europeană în primul trimestru al anului viitor. Prețul de bază pentru piața din Germania este de 68.138 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru