Audi A1 e-tron a primit o versiune îmbunătăţită, de 115 cai putere

de Bogdan Mirică
Miercuri, 12.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat o variantă îmbunătăţită a actualului A1 e-tron. Modelul electric beneficiază acum de 115 cai putere şi poate oferi o autonomie totală de 250 kilometri.

Audi a pregătit o serie de îmbunătăţiri noi pentru actualul A1 e-tron, versiunea electrică a modelului său de clasă mini. Lista modificărilor se concentrează în special asupra trenului de propulsie, care încearcă astfel să se adapteze cât mai bine nevoilor unui utilizator european.

Audi susţine că a instalat un motor electric mult mai puternic, capabil să dezvolte 115 cai putere şi 300 de Nm, adică cu 13 cai putere şi 60 de Nm în plus faţă de vechea variantă. Noul bagaj de resurse reuşeşte să-i imprime modelului un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 9.8 secunde, garantându-i în acelaşi timp o viteză maximă, limitată electronic, de 130 km/h.

Esential 50 de kilometri este autonomia pur electrică a noului Audi A1 e-tron.
250 de kilometri este autonomia totală a noului Audi A1 e-tron.
115 cai putere oferă micul A1 e-tron.
Motorul electric este ţinut în viaţă de un pachet de baterii litiu-ion, cu o capacitate de 13.3 kWh.
Acesta oferă o autonomie pur electrică de 50 de kilometri. Pentru a face din A1 e-tron un model dedicat utilizării zilnice, Audi a instalat şi un mic motor pe benzină, responsabil cu încărcarea bateriei. Acesta livrează 35 de cai putere şi poate garanta o autonomie totală de 250 kilometri.

Odată cu noul tren de propulsie, modelul electric beneficiază şi de un sistem ESP îmbunătăţit, dar şi de un sistem de recuperare a energiei la frânare cu cinci niveluri diferite.

În viitorul apropiat, Audi va lansa o flotă de 80 de exemplare A1 e-tron care vor fi responsabile cu parcurgerea unei distanţe totale de un milion de kilometri. De asemenea, exemplarele vor fi incluse într-un program Intelligent Charging, prin intermediul căruia şoferii vor putea să localizeze şi să rezerve o staţie de încărcare prin intermediul telefonului.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru