Audi A3 Sedan a intrat în producţie în noua fabrică din Ungaria

de Sebastian Toma
Miercuri, 12.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a început să producă noul A3 Sedan la fabrica sa din Gyor, Ungaria. Reprezentanţii mărcii estimează că noua versiune de caroserie va fi aleasă de peste 50% dintre clienţi.

Esential 900 de milioane de euro a investit Audi în fabrica din Gyor, Ungaria, care produce noul A3 Sedan.
Audi estimează că versiunea berlină a noului A3 va depăşi vânzările cumulate ale versiunilor hatchback şi cabriolet din gamă. Estimările germanilor spun că jumătate dintre clienţii platformei A3 vor opta pentru berlină. Explicaţia din spatele acestei afirmaţii este strict legată de preferinţele pieţelor cărora le este destinată noua caroserie – Statele Unite ale Americii şi China, primele două pieţe auto ale lumii, care preferă acest gen de caroserie în defavoarea unui hatchback. Europenii vor primi şi ei versiunea sedan a lui A3, care ar putea avea şanse la popularitate în Europa de Est, o piaţă care preferă, la rândul său, berlinele în defavoarea hatchback-urilor.

Producţia lui Audi A3 Sedan a debutat astăzi la fabrica din Gyor, Ungaria. Cei de la Audi au investit aproximativ 900 de milioane de euro în facilitatea lor de la Gyor, care a fost mărită pentru a putea fabrica şi autovehicule, nu doar motoare.

Uzina este capabilă să producă 125.000 unităţi pe an şi este una dintre cele mai mari fabrici de motoare din lume, nemţii producând motoare în Ungaria de peste 20 de ani. La fabrica din Ungaria, Audi produce versiunea globală a lui Audi A3 Sedan, nefiind anunţată o fabrică separată pentru piaţa din SUA, cum este cazul viitoarei uzine din China, care se va ocupa doar de piaţa indigenă.

Urmareste Automarket
Noul Audi A3 Sedan va debuta în reprezentanţele mărcii în cel de-al treilea sfert al anului curent.
Pentru piaţa din Germania este anunţat un preţ de pornire de 25.000 de euro. Vânzările pe piaţa din Statele Unite ale Americii vor debuta în 2014, în timp ce piaţa din China va primi noul A3 Sedan la finele anului curent.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (8)

  • Are sanse foarte mari sa devina un best buy in gama.
    21 12
  • Best buy...!?!La pretul asta....?La design-ul asta....?La concurenta asta!?!
    Nu pre cred.
    16 17
  • oameni buni, lamuriti-ma si pe mine ..... care este diferenta intre A3 Sedan si A4???????
    7 7
  • De pret,marime si clasa in general.
    Daca nu ti doresti o masina maaare ca passat ,insignia,mondeo sau nu ti permiti un A4 sau serie 3-a3 devine o optiune interesanta,atat noua cat si sh,pt un sedan premium.
    9 2
  • Catalin
    cateva mici observatii: noua fabrica din Gyor banuiesc ca este "vechea"; iar "berline" nu sunt toate sedanurile si hatchurile la un loc ? daca da, atunci, clientii vor prefera "sedanul" in loc de hatch. Astept lamuriri
    0 0
  • @dumy78 A4 este clasa D sedan in timp ce A3 este clasa C sedan (putine variante de C sedan in Europa si cam toate de volum: Focus Sedan, Cruze Sedan, Elantra, Fluence. La premium doar CLA care dupa umila mea parere e mai aratos ca A3 Sedan)
    2 1
  • interesant designul inovator al acestui a4....aa pardon cica e un model diferit denumit a3 :)))))))))))))) ...doar vag putea sa se coboare la nivelul asta
    6 4
  • De apreciat ce fac cei de la Audi.Tocmai ce la LE MANS sa impus iarasi Audi R18 e-tron quattro.Respect pentru toti cei care conduc un Audi si onoreaza aceasta marca cu bun simt in trafic,respect,si o pozitie sociala onorabila.Vorsprung durch technik un motto foarte demn pentru unul dintre titanii germani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru