Audi A6 2.0 TDI ultra pornește într-o tentativă de record mondial: cele mai multe țări parcurse cu un plin

de Sebastian Toma
Marti, 09.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va trimite un A6 2.0 TDI ultra într-o călătorie prin Europa în încercarea de a obține un nou record mondial. Nemții vor să traverseze cât mai multe țări cu un singur plin de carburant.

Audi A6 2.0 TDI ultra a demarat astăzi într-o aventură care are scopul de a stabili un nou record mondial Guinness. Împreună cu RAC, echivalentul britanic al ACR-ului, Audi a trimis un A6 2.0 TDI ultra condus de jurnalistul Andrew Frankel și pilotul Rebecca Jackson pentru a parcurge cât mai multe țări cu un singur plin de carburant. Modelul de 190 CP va porni din Olanda și va urma o rută pregătită cu atenție, care evită orașele aglomerate, pentru a-i purta pe cei doi prin Belgia, Luxembourg, Franța, Elveția, Lichtensteing, Austria, Germania și Italia. Recordul va fi doborât, însă, în Balcani, unde echipa estimează că își va consuma ultimul strop de motorină.

Audi estimează că echipa va reuși să parcurgă peste 1.600 de kilometri cu un plin, ceea ce ar duce costurile de carburant ale călătoriei la aproximativ 123 de euro. Călătoria celor doi temerari a început în data de 9 iunie 2015 din Maastricht, Olanda, deoarece trecerea Canalului Mânecii ar fi invalitat recordul lor.

Cei doi vor conduce aproape fără pauză și vor apela la fiecare tehnică din arsenal pentru a consuma cât mai puțin carburant posibil.

Urmareste Automarket
RAC a ales un Audi A6 2.0 TDI ultra pentru această încercare de doborâre a recordului Guinness deoarece modelul are un rezervor de 73 de litri și asigură un consum mixt redus,de 4.4 litri la sută (manuală) și 4.2 litri la sută pentru versiunea S-Tronic.
Cu excepția colantării specifice, modelul va fi un autoturism standard. Progresul echipei poate fi urmărit pe Recordroadtrip.com sau pe Twitter pe contul @recordroadtrip sau pe hashtag-ul #recordroadtrip.

Via Audi

Comentarii (11)

  • Scorpionul.negru
    Nu cred asa ceva. E imposibil sa faci atatia Km. cu un plin.
    4 10
  • @Scorpionul.negru A6 are un rezervor de 73 l si un consum extra declarat de 3.9 l/100km in varianta respectiva (fie ca vorbim de manuala sau de DSG). Deci teoretic poate parcurge 1871 km. Cu un consum real de 4.4 l/100 km poate parcurge usor cei 1600 km.

    Nu toate masinile au rezervoare de 40-55 l :-)
    16 2
  • Robert
    Sa incerce sa traverseze Romania de la vest la est numai pe DN-uri,cu o viteza medie de 30-40km/h ,sa vedem daca ii mai ajunge un plin de carburant si pentru a traversa inca o tara !:)
    31 1
  • Recordul era al unui Passat, cu vreo 3000 de km. Oricum, cred ca tot ce e peste 1000 de km autonomie e deja foarte bine. In infundatura asta a noastra i s-ar fura probabil si din rezervor...Hai sa nu fiu chiar asa rautacios...i s-ar fura doar cauciucurile...
    14 2
  • Nu vreau să ne lăudăm prea mult, dar noi am făcut asta pe drumurile din România cu un BMW Seria 5 cu tracţiune integrală: http://www.automarket.ro/stiri/record-de-consum-bmw-520d-xdrive-a-traversat-romania-dus-intors-cu-media-53423.html
    16 1
  • wizard
    Eu am parcurs cu o skoda octavia 1.9 TDI, 105 cp model 2008 (masina personala) 1284 km cu un plin de motorina in Romania (rezervor 55 litri ) si viteza medie 64 km/h, asa ca cei care nu stiu sa conduca economic sa fie mai rezervati in afirmatii si, de ce nu, sa invete sa conduca economic si sa nu mai polueze planeta ;) sau sa mearga cu bicicleta :))
    15 1
  • bai...io stiam ca pe proprietarul de Audi nu-l ingrijoreaza consumul pentru ca are cu ce.....la zecile de mii de euro...nu asa tot citesc pe aici?

    oricum 1600km va fi o realizare demna de pus in rama doar ca DEJA altii si-au agatat recordul pe perete.
    8 4
  • Cu tot respectul pentru domnul Seremet si doamna Beldie, care s-au stresat sa tina consumul scazut pentru a reusi sa termine in siguranta respectivul test, insa aceste probe de autonomie pentru limuzine premium, efectiv, nu isi au rostul!

    Da, o fi trendul de vina, deoarece cocalarii mananca toata ziua paine si beau apa ca sa stranga bani pentru BMW, deci logic ca toata ziua conduc "la consum", pe langa pitzi...
    Insa un om cu post inalt la multinationala, care are un salariu mai mult decat decent si o mica avere stransa, si isi cumpara o limuzina de lux, evident ca nu il va interesa consumul de benzina, intrucat stie ca astfel de masini sunt pline de electronica, sunt masive si consuma mult, si isi asuma asta.
    2 6
  • P.S: Respectivul angajat in multinationala nu va tine coada pe autostrada, stresandu-se in modul Eco Pro, ca sa ii iasa consumul.
    1 7
  • Se pare ca vor reusi performanta. Au parcurs aproape 1500 de km si mai au 1/4 din rezervor. Multa bafta!
    Intrebare: Stie careva care este viteza maxima avand consumul de carburant cel mai mic pe care o poti parcurge cu un benzinar?
    Raspuns: 72 km/h Dupa aceasta valoare pedala acceleratiei este apasata doar pentru a mari viteza .
    2 0
  • Pentru consum iei frumos un 1.5 dci sau orice motor asemanator si mergi cu 80 in a 5-a... what's the point la testul asta ? cine da 60000 pe masina aia, il doare la basca daca consuma 4 sau 6 la suta de km... ca lua limuzina semi sau electria altfel
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru