Audi A6 Avant primește versiune plug-in hybrid: break-ul preia sistemul de 367 CP de la A6 plug-in hybrid și are autonomie electrică de 51 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Audi
Luni, 27.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a dezvăluit o versiune plug-in hybrid pentru A6 Avant, care împrumută sistemul de 367 de cai putere disponibil și pe A6 plug-in hybrid. Autonomia electrică este de 51 de kilometri.

La numai câteva luni de la prezentarea unei versiuni plug-in hybrid pentru Audi A6, constructorul german oferă luni primele imagini și informații tehnice despre o astfel de variantă și pentru A6 Avant.

Așa cum era de așteptat, break-ul preia integral specificațiile tehnice ale sistemului plug-in hybrid de pe A6.

Astfel, noua versiune A6 Avant 55 TFSIe Quattro este echipată cu un motor pe benzină de 2.0 litri care generează 252 de cai putere și un motor electric de 105 kW, echivalentul a 143 de cai putere. În total, sistemul oferă 367 de cai putere și un cuplu maxim de 500 Nm la 1.250 rotații pe minut.

Pe baza acestor specificații, A6 Avant plug-in hybrid ajunge de la 0 la 100 km/h în 5.7 secunde și este astfel cu numai 0.1 secunde mai lent decât varianta PHEV a lui A6. De asemenea, viteza maximă este limitată la 250 km/h, respectiv 135 km/h la rularea în mod electric.

Bateria integrată are o capacitate de 14.1 kWh și permite atingerea unei autonomii electrice de 51 de kilometri, cu doi kilometri mai puțin decât A6 PHEV. Acumulatorul poate fi încărcat cu viteze de până la 7.4 kW, astfel că timpul de încărcare este de aproximativ două ore și jumătate.

Pe piața germană, prețul de listă pentru noul A6 Avant plug-in este de 71.940 de euro.

Via Audi

Comentarii (2)

  • Cred ca in paragraful asta:
    Bateria integrată are o capacitate de 1.41 kWh și permite atingerea unei autonomii electrice de 51 de kilometri, cu doi kilometri mai puțin decât A6 PHEV. Acumulatorul poate fi încărcat cu viteze de până la 7.4 kW, astfel că timpul de încărcare este de aproximativ două ore și jumătate.

    Se vorbea de o baterie de 14.1 kWh ... pentru ca doar asa se incarca in aproximativ 2 ore la o putere de incarcare de 7.4 kW.
    10 0
  • fan skoda
    Interesant...

    Ma bucur ca au bagat versiune PHEV si pe break.
    Este un avantaj.

    Pretul este destul de bun pentru ce ofera.
    Adica ai un Audi A6 PHEV. Cu multa calitate, piele, dotari, etc.
    3 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru