Informații noi despre versiunea plug-in hybrid a lui Audi A6: putere totală de 367 de cai și autonomie electrică de până la 53 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 21.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat deschiderea comenzilor pentru A6 55 TFSI e quattro. Versiunea plug-in hybrid este capabilă să ofere 367 de cai putere și o autonomie electrică de până la 53 de kilometri.

În urmă cu doar câteva zile, Audi a oferit o serie de informații suplimentare despre noul Q7 plug-in hybrid. Acum, producătorul german a publicat câteva detalii noi referitoare la versiunea plug-in hybrid (PHEV) a lui Audi A6.

Prezentat în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva din primăvara anului curent, Audi A6 55 TFSI e quattro poate fi comandat pe anumite piețe din Europa. În Germania, versiunea PHEV are un preț de pornire de 68.850 de euro cu taxe incluse.

La baza sistemului plug-in hybrid pregătit de Audi se află motorul pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere 252 de cai putere și motorul electric de 105 kW. În total, sistemul de propulsie promite 367 de cai putere și 500 Nm.

Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.6 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. În modul electric, Audi 55 TFSI e quattro poate rula cu o viteză de top de 135 km/h.

Motorul electric este susținut de o baterie cu capacitatea de 14.1 kWh, iar autonomia electrică anunțată de Audi este de până la 53 de kilometri.

Conform reprezentanților companiei, valoarea autonomiei a fost calculată conform noilor teste WLTP.

Pentru exploatarea resurselor, șoferii vor avea la dispoziție trei moduri de rulare: EV (100% electric), Hybrid (ambele motoare funcționează pentru a oferi eficiență sporită) și Hold (menține nivelul de încărcare al bateriei). Bateria va putea fi încărcată la prize de 7.4 kW, iar timpul necesar pentru o reîncărcare completă este de 2 ore și jumătate.

Comentarii (1)

  • noah asta da hibrid:)
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru