Audi Q4 e-tron: o actualizare de software îi permite să încarce cu 135 kW

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a introdus o actualizare software importantă pentru modelele Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron. Noul sistem actualizat asigură o încărcare mai eficientă a bateriei și aduce și funcții noi de personalizare.

Constructorul german a anunțat o actualizare software majoră pentru SUV-urile electrice Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron. Mai exact, sistemul software al mașinii a fost actualizat la noua versiune 3.2 și aduce o serie de noutăți și îmbunătățiri tehnice.

Printre acestea, cea mai importantă noutate este o încărcare mai eficientă a bateriei. Mai exact, noul sistem îi va permite șoferului să-și aleagă timpul de încărcare preferat, un lucru de ajutor în special în timpul nopții. De asemenea, Q4 e-tron va putea trage un curent de până la 135 de kW cu noua versiune a sistemului.

În cazul în care mașina este încărcată la o priză AC, aceasta va porni automat căldura pe timp de iarnă înainte de plecare, iar bateria este pregătită mai bine în funcție de temperatura ambientală și de nivelul de energie al acesteia. În plus, șoferul va putea activa și o funcție de protecție a bateriei care permite încărcarea sa doar până la 80%.

Tot aici mai avem și noua funcție Plug & Charge, prin care mașina activează automat stația de încărcare și prin care plata de realimentare este achitată automat.

Alături de gestionarea mai eficientă a bateriei, noua actualizare software le va permite clienților să-și personalizeze mai ușor interiorul mașinii lor.

De exemplu, șoferii vor putea personaliza sistemul de iluminare ambientală, precum și imaginile de fundal afișate pe ecranul central. Sistemul integrează și asistentul virtual Amazon Alexa, iar clienții vor putea încărca rute noi în mașină de la distanță cu ajutorul aplicației myAudi.

Noua actualizare software este disponibilă pentru toate exemplarele Audi Q4 e-tron construite începând din acest an. Pe parcurs, constructorul german va introduce această actualizare și la celelalte modelele din actuala gamă.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru