Audi aniversează 20 de ani de la lansarea lui A4 şi confirmă lansarea următoarei generaţii pentru 2015

de Sebastian Toma
Vineri, 31.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La 20 de ani de la lansarea primei generaţii a lui Audi A4, nemţii confirmă următoarea generaţie a celui mai de succes model al mărcii, programat să debuteze în 2015.

Audi A4, modelul de clasă medie al mărcii germane, aniversează 20 de ani de la lansarea pe piaţă şi nemţii se pregătesc să lanseze următoarea generaţie a acestuia. În cele două decenii de la lansare, Audi a vândut peste şase milioane de unităţi A4, dintre care peste două milioane reprezintă actuala generaţie a modelului. Odată cu această aniversare, reprezentanţii Audi au confirmat lansarea următoarei generaţii a lui A4 pentru anul 2015. Fabrica din Ingolstadt este deja pregătită să fabrice noua generaţie a lui A4, pentru care au fost reutilate peste 1.300 de instalaţii.

Următoarea generaţie a lui Audi A4 este aşteptată să fie cu aproximativ 100 de kilograme mai uşoară decât predecesorul său. Modelul va beneficia de platforma numită MLB Evo şi va fi oferit şi în versiuni hibride plug-in, pe lângă motoarele TDI şi TFSI actualizate pentru a respecta normele Euro 6. Noua generaţie a lui A4 promite un design care să marcheze o evoluţie faţă de actuala generaţie, piesa de rezistenţă a modelului fiind grila frontală single frame flancată de un set de blocuri optice subţiri.

Cele patru generaţii ale lui Audi A4.
A cincea generaţie va debuta în 2015.

Urmareste Automarket
Audi A4 este considerat cel mai de succes model al mărcii din toate timpurile. Cererea pentru A4 este puternică pe pieţele din China, Statele Unite ale Americii şi Germania, unde fiecare a cincea maşină livrată este un A4. Prima generaţie a lui A4 a debutat în urmă cu 20 de ani ca un înlocuitor al modelului Audi 80, iar cererea înregistrată la vremea respectivă a fost atât de ridicată încât producătorul german a făcut cea mai rapidă creştere a producţiei din întreaga istorie a companiei.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru