Audi aniversează 25 de ani de la lansarea lui A4: cel mai vândut model Audi a fost produs în peste 7.5 milioane de unități

de Daniel Popescu
Marti, 07.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi sărbătorește 25 de ani de la lansarea primului A4, model care a devenit rapid cel mai vândut din gama constructorului de la Ingolstadt. În total, A4 a fost produs în peste 7.5 milioane de unități.

Audi A4 este cel mai important model al constructorului de la Ingolstadt în ceea ce privește numărul de unități comercializate, iar acesta împlinește 25 de ani de la lansarea inițială a producției.

Primul Audi A4 a fost introdus pe piața europeană în 1994 ca succesor pentru seria Audi 80 și a devenit cel mai popular model al constructorului un singur an mai târziu, când a fost produs în 272.052 de unități.

Anul trecut, A4 s-a comercializat în 344.586 de unități, astfel că aproximativ una din cinci mașini vândute de Audi este o versiune A4. De altfel, A4 este cel mai popular model Audi în Germania și deține acest titlu și pe piața din China prin intermediul versiunii cu ampatament mărit A4 L.

"De un sfert de secol, A4 simbolizează cele patru cercuri ca niciun alt model. Iese în evidență prin tehnologia de ultima oră în segmentul premium mediu, dar și prin tehnologiile inovatoare folosite în procesul de producție", explică Albert Mayer, directorul uzinei Audi de la Ingolstadt.

În prezent, Audi A4 este produs la uzinele de la Ingolstadt și Neckarsulm, în timp ce versiunile dedicate Asiei sunt produse la Changchun (China) și Aurangabad (India).

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru