Audi ar putea opri lansările de modele noi cu motoare cu combustie internă în 2026

de Paul Cosma
Vineri, 18.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va înceta lansările de modele noi echipate cu propulsoare cu combustie internă în 2026, potrivit presei germane, care citează declarații făcute de conducerea companiei.

Într-un interviu recent, șeful Audi a spus că brand-ul din Ingolstadt nu va mai dezvolta o nouă generație de motoare cu ardere internă. În schimb, nemții le vor îmbunătăți pe cele existente pentru a îndeplini noile standarde de emisii. 

Anterior, Markus Duesmann susținea că Audi ar putea deveni un brand 100% electric până în 2035. 

Informații publicate acum de presa germană arată că producătorul ar putea să lanseze ultimele sale modele noi cu motoare cu ardere internă în 2026 și ulterior se va concentra doar pe mașini electrice. 

Potrivit Sueddeutsche Zeitung, Audi va renunța treptat și la sistemul de propulsie hibrid pentru mașinile sale, începând cu anul 2026. 

Via Carscoops, Reuters

Comentarii (15)

  • :) Fabulos
    Slava Domnului!
    Era si timpul! Poate le iese mai devreme!

    Declaram deschis festivalul dejectiilor:
    4 16
  • Aud bine
    Tocmai cand voia si @Sheriff sa isi cumpere un Audi V6 3.0 TDI.
    2 14
  • @aud bine
    Ti s-a citit articolul de zici ca auzi bine?
    7 1
  • Seriff
    Audi ar putea da faliment in 2026, exact cand voia Fanel/ Edikk sau alt spalat pe creier sa dea 80.000 pe un E-Tron pe care sa il incarce la Lehliu Gara alaturi de alti pensati cu gleznele goale.
    18 5
  • netam-nissan
    da, am auzit și eu că au dat audioșii interviuri de la mititica.
    e bine oricum c-au ales 2026, taman anu-n care se cam termină litiul pentru mașinuțele cu baterii.
    21 2
  • @Seriff
    cocalarismul tau e sufocant...
    2 15
  • Andrei
    E ok, e plina piața de cazane 1.9tdi conduse de bunicuțe în Germania.
    2 1
  • Dar ce se intampla? Cum ramane cu 2035? Nu mai functioneaza Bluemotion?
    Sau puscaria le-a bagat putintel mintile in cap?
    Cocalari din Romania, luati acum ce mai puteti...de fapt voi sunteti asigurati cu jafurile germane deja. Singura problema e sa le puteti intretine.
    4 4
  • inexorabil
    Mafia, moară hodorogită ce eşti, chiar nu poţi (nu ştii?...sau nu vrei???) să te smulgi de sub hipnoza e-clişeului “jafuri germane pentru cocalari” ? Dar mai ales…n-ai obosit?! Pentru că aduci omul în stare de hiperbolizare, adică să se întrebe în mod inconştient: ce fel de…lipsă de trup posezi, diavole???

    On topping (cu cremă suplimentară de dinozaur comunist care are carnetul de e-Partid vizat la zi de OSF-Komintern) – apropo de Audi (iar nu de actualul şi viitorul “Audi”, voios că se sinucide…), iată maximum maximorum de ingeniozitate tehnică sau sublimul refugiat în realitate:

    https://www.youtube.com/watch?v=7-AKOahObt4&t=195s

    PS. Nota bene: olandezi, tati! Unii însă nespălaţi şi neapretaţi pe creier.

    PPS. @PMC, aştept impresii…
    9 2
  • @inexorabil
    Legat de video cu V12 TDI si olandezii aia smecheri. De ce nu fac testele astea de viteza in Olanda? :)) Cam cat plateste el taxa de drum pentru masina, daca ar fi a lui???
    Stii cum se calculeaza taxa de drum in Olanda, la olandezii aia nebatuti in cap?
    https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/auto-en-vervoer/content/hulpmiddel-motorrijtuigenbelasting-berekenen
    Baga acolo niste valori si vezi ce rezulta la o masina diesel cu o greutate de vreo 2 tone... Vreo 590 Euro pe trimestru adica vreo 2300-2400 Euro anual, doar taxa de drum :) pretul masinii iarasi ia in considerare o taxa pentru putori care poate ajunge si 25% din valoarea masinii.
    Acum daca esti olandez inteligent si nu un prost, iei masina full electrica si nu te costa nimic taxa de drum, ba mai mult, ai sanse sa primesti curent gratis de la birou cat timp tu muncesti si in plus ti se mai si platesc 0,19 centi pe km de naveta pe care ii faci. Deci sa revenim: 0 euro taxa de drum, 0 euro costuri incarcat, plus bani de naveta, deci cam in 4-5 ani ajungi sa te distrezi cu masinile astea, daca ai un IQ mai ridicat.
    Daca esti prost, iei V10, V12 TDI si te duci cu el pana in Germania ca sa te "bucuri" ca imputi pe acolo si ca ies germanii prost la emisii, pentru ca in Olanda nu-l poti folosi ca sa te dai smecher. Ei au multe portiuni de autostrazi pe care calculeaza viteza medie asa ca nu prea fac olandezii figuri.
    Cand te vei lumina si iti vei lumina si amicii, poate iese si Romania din topul tarilor cu cei mai prosti soferi si cu cei mai multi morti in accidente rutiere.
    Dar stiu sigur ca mai e foarte mult pana atunci.
    2 7
  • inexorabil
    Fratziwear, în ziua de astăzi nu mai ai voie nici să fii…prost? Mafioso, uite, eu vreau (insist chiar!) să fiu unul!! Aşa că nu pot să-ţi dezvălui ce voi face cu e-argumentarea ta de bun zimţ, fiindcă ar trebui să apelez la “pătratul roşu” (hm, cred că ar merge, totuşi, că-i trecut de miezul nopţii şi copi – un “i” l-a mâncat @AndreiRN şi unul Electrikkk – doarme).

    Capitulez pe baricade (doar prin prisma somnului, sic!). Epopeile noastre M.A.I. te vor fascina în continuare. În timp ce voi avea grijă în mod expres ca războiul să se înteţească…
    Si vis pacem, para bellum.
    8 3
  • mircea badea
    ce se intampla in 2026 totusi? se umple de panouri solare europa? se descopera ceva? ne incarcam bateriile direct de pe calea ferata? se interzic masinile pt saraci/"prosti"?
    eu vreau dar...ce semnez?
    4 3
  • inexorabil
    Mafăilă, i-auzi ia! Ungaria cea “iliberală” i-a priponit prin lege pe nărăvaşii LGBT şi imediat au sărit de popou în sus (invocând acelaşi ultra-tocit “argument”, recte “drepturile omului”) fix tumorile planetare de la care nu te aştepti niciodată la atipii sau la surprize: Departamentul de Stat al SUA şi Comisia Europeană.

    Eh, oricum, cei care “pur şi simplu au alte orientări sexuale, nefiind anormali” se pot consola cu tot mai (politico-)fulminantele e-vibratoare, disponibile la preţuri extrem de tentante, disponibile, la rândul lor, graţie băncii populare de stat (cine poate să înţeleagă, să înţeleagă!), inclusiv dujmanii e-popoului, pardon, ai e-poporului fiind răzuiţi volens nolens în acest sens…păi şi normal; mediul are prioritate de Stânga.
    4 2
  • @mircea badea
    Pai nu e clara tendinta? Cei ce au masini cu ICE le vor folosi in continuare, cei ce vor masini cu ICE vor putea cumpara SH sau noi pe unde mai gasesc.
    Masinile cu ICE nu vor fi interzise la circulatie, doar ca nu se vor mai gasi pe la vanzare asa cum se gasesc inca acum si investitiile se duc catre electrificare si nu catre dezvoltarea de noi motoare cu combustie.
    Sper ca esti mai luminat acum, ca inexorabil nu are nicio sands.
    1 7
  • Păi asta nu pricepi tu: companiile sunt forțate de politic să facă acest pas și nu de piață.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru