Audi confirmă lansarea unui monovolum bazat pe A3. Debutul ar putea avea loc la Frankfurt

de Bogdan Mirică
Vineri, 09.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a dat undă verde extinderii gamei A3 cu un monovolum, bazat pe aceeaşi platformă MQB. Un prim concept ar putea să îşi facă apariţia la Salonul Auto de la Frankfurt, luna viitoare.

În anul 2006, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, Audi prezenta conceptul Roadjet. Era un A3 cu acoperişul înălţat, care părea să anunţe o extindere ciudată a gamei. Ciudată pentru acel moment.

Odată cu trecerea anilor, conceptul Roadjet a fost uitat, însă existenţa lui revine acum în actualitate după ce constructorul din Ingolstadt a aprobat extinderea gamei lui A3. Potrivit Autocar, oficialii Audi au dat undă verde proiectului care promitea o variantă monovolum a actualului A3, un model similar lui Volkswagen Golf Plus.

Dezvoltarea modelului compact într-o balanţă de costuri reduse va fi favorizată de prezenţa platformei MQB. Aceasta oferă flexibilitatea construirii unor modele cu o poziţie de condus mai înaltă, desenarea unui plafon cu câţiva centimetri mai ridicat şi chiar alungirea ampatamentului pentru instalarea unui al treilea rând de scaune. În aceste condiţii, MPV-ul va putea fi oferit în două configuraţii, una cu cinci şi una cu şapte locuri.

Urmareste Automarket
Surse din interiorul Audi susţin că a fost dezvoltat deja un concept al viitorului model.
Prezenţa acestuia la Salonul Auto de la Frankfurt, programat săptămâna viitoare, rămâne a fi decisă de conducerea companiei.

Informaţiile legate de lansarea unui MPV confirmă declaraţiile mai vechi ale lui Peter Schwarzenbauer, fostul director de marketing şi vânzări Audi. Acesta afirma că un MPV tradiţional ar fi un concept plictisitor, dar că există premize pentru construirea unui Audi cu şase sau şapte locuri.

via autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru