Audi detaliază noul logo: design 2D și fără pic de crom

de Alexandru Monenciu
Marti, 15.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile are un nou logo, vizibil pentru prima oară pe noul Q8 e-tron. Acesta are un design 2D, iar cromul lipsește cu desăvârșire.

În ultimii ani, o serie de producători și-au schimbat identitatea vizuală și au optat, printre altele, pentru un logo 2D (mai potrivit pentru era digitală). Pe listă regăsim nume ca Volkswagen, Nissan, Skoda, BMW și Peugeot.

Germanii de la Audi au început să se gândească la un logo 2D încă din 2016. În 2020, această idee a început să se concretizeze tot mai mult, iar acum putem vedea noul logo 2D pe Q8 e-tron, facelift-ul "vechiului" SUV electric e-tron.

Potrivit designerului Andre Georgi, noul logo 2D este mai modern decât cel vechi. Constructorul din Ingolstadt a păstrat cele 4 inele care l-au consacrat (introduse pentru prima oară în 1932, odată cu nașterea Auto Union), dar acestea sunt acum acum de culoare albă pe fond negru.

Clienții pot comanda și un logo cu tentă închisă, adică cercuri gri închis pe același fundal negru. De menționat că noul logo Audi a renunțat de tot la crom, inclusiv din motive de sustenabilitate.

Mai mult, versiunile modelelor nu vor mai fi inscripționate pe spate.

În schimb, numele producătorului și al modelului vor fi gravate cu laser pe montantul B. Pentru asta, germanii utilizează un font special, denumit "Audi Type".

Toate acestea le-am putut vedea pentru prima oară pe noul Audi Q8 e-tron, acesta fiind primul model din portofoliu care adoptă noua identitate de marcă.

via Audi

Comentarii (3)

  • Forrest Gump era un geniu in comparatie cu astia.
    9 4
  • In traducere libera cred ca VAG platea pt vreaun logo din ala cromat vreun euro maxim pe Alibaba pe unde le comanda deobicei.Acum probabil ca ii vor ajunge la vreo 20 de centi fara crom si flat.Halal genialiatate si inginerie
    7 2
  • Cand inclusiv logo-ul ajungi sa-l faci cat mai ieftin posibil :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru