Audi E-Tron GT: două rechemări în service din cauza problemelor cu bateria

de Silvian Irimia
Sambata, 30.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 1.000 de e-tron GT-uri au fost echipate cu baterii care ar putea face scurtcircuit și potențial declanșa un incendiu.

Audi a emis o rechemare pentru modelele e-tron GT și RS e-tron GT din cauza bateriilor cu tensiune ridicată care ar putea să facă scurtcircuit. Sunt implicate două rechemări separate care afectează în total 1.042 de vehicule.

Prima rechemare implică 1.013 vehicule din perioada 2022-2024. Este destul de serioasă, deoarece guvernul a remarcat că bateriile cu tensiune ridicată pot experimenta scurtcircuite, care pot duce chiar și la incendii.

Conform raportului de rechemare, Porsche a informat colegii de la Audi că exista un defect în anumite module de baterie Taycan. Deoarece cele două vehicule sunt similare și folosesc aceleași module de baterie, Audi a început o investigație împreună cu Porsche și furnizorul LG Energy Solution Wrocław.

Această investigație a identificat vehiculele afectate, precum și necesitatea a două rechemări separate. Ca rezultat, proprietarii sunt sfătuiți să încarce bateria doar până la 80% pentru moment.

A doua rechemare afectează 29 de vehicule din anii de model 2022 și 2023.

Este practic aceeași rechemare ca cea menționată mai sus, dar Audi are "date suficiente ale bateriilor vehiculului" pentru a cunoaște exact ce mașini sunt afectate.

Ca rezultat, 100% din vehiculele din această rechemare au defectul respectiv, în timp ce se crede că aproximativ 1% din cele 1.013 vehicule din cealaltă rechemare ar putea avea această problemă.

Audi va înlocui modulele de baterie gratuit și, în timp ce acest lucru se întâmplă, proprietarii sunt sfătuiți să limiteze încărcările la 80%.

Comentarii (1)

  • Seriff
    Cum? Pai nu ziceau expertii de pe Am ca la masinile electrice nu are ce sa se strice?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru