Audi introduce noile Q3 și Q3 Sportback plug-in hybrid: motorizare cu 245 CP și autonomie de până la 51 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Joi, 03.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q3 și Q3 Sportback vor fi disponibile din luna ianuarie și în versiuni plug-in hybrid. Ambele SUV-uri vor avea un sistem de propulsie cu 245 de cai putere și 400 Nm, iar autonomia electrică anunțată de nemți va fi de până la 51 de kilometri (WLTP).

Audi a publicat primele imagini și informații referitoare la noile versiuni plug-in hybrid pregătite pentru Q3 și Q3 Sportback. Ambele SUV-uri vor purta indicativul 45 TFSI e și vor fi disponibile pentru comandă începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Sistemul de propulsie folosit de Audi pentru noile SUV-uri plug-in hybrid este format dintr-un motor pe benzină de 1.4 litri care dezvoltă 150 de cai putere și un motor electric cu 85 kW. În total, sistemul plug-in hybrid dezvoltă 245 de cai putere și 400 Nm.

Resursele sistemului PHEV sunt gestionate de o transmisie automată cu șase trepte, iar motorul electric este alimentat de la un pachet de baterii cu capacitatea de 13 kWh. Conform oficialilor Audi, noul Q3 45 TFSI e poate rula electric până la 51 de kilometri, în timp ce autonomia electrică a lui Q3 Sportback este mai mică cu un kilometru.

Pentru reîncărcarea pachetului de baterii, oficialii Audi spun că noile SUV-uri au nevoie de până la 3 ore și 45 de minute la o priză cu o putere de 3.6 kW.

Noile modele plug-in hybrid pot accelera de la 0 la 100 km/h în 7.3 secunde, iar viteza de top se oprește în dreptul valorii de 210 km/h.

În modul electric, viteza maximă este limitată la 140 km/h.

Standard, versiunile 45 TFSI e vor fi echipate cu un instrumentar digital de bord, cu un ecran central de 10.1 inch, iar volumul portbagajului măsoară acum 380 de litri.

Pe piața din Germania, noul Audi Q3 45 TFSI e va avea un preț de pornire de 46.000 de euro, în timp ce versiunea Q3 Sportback 45 TFSI e va fi mai scumpă cu 1.400 de euro.

Comentarii (1)

  • autonomia electrică anunțată de nemți va fi de până la 51 de kilometri (WLTP)...De ce nu se spune ”autonomie minima xx km?” A ajuns un ”suzuki vitara” putin mai coafat sa coste aproape 50 mii de coco”
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru