Audi introduce un motor V8 pe benzină pentru SUV-urile SQ7 și SQ8: 507 cai putere și 4.1 secunde pentru 0-100 km/h

de Cornel Șocariciu
Joi, 16.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-urile Audi SQ7 și SQ8 vor putea fi comandate și cu o motorizare pe benzină. Nemții introduc un propulsor V8 de 4.0 litri cu 507 CP și 770 Nm. Listele de comenzi vor fi deschise în luna august.

Pe piața din Europa, SUV-urile SQ7 și SQ8 era disponibile doar în versiuni echipate cu o motorizare diesel. Acum, producătorul german introduce și un propulsor pe benzină, iar noile versiuni (SQ7 TFSI și SQ8 TFSI) vor fi disponibile pentru comandă începând cu luna august.

Audi a pregătit un motor V8 biturbo de 4.0 litri care dezvoltă 507 cai putere și 770 Nm. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală. Conform oficialilor Audi, SQ7 TFSI și SQ8 TFSI pot sprinta de la 0 la 100 km/h în 4.1 secunde, în timp ce repriza 80-120 km/h are loc în 3.8 secunde. Viteza de top este limitată electronic la 250 km/h.

Indiferent de alegerea făcută, Audi propune o suspensie pneumatică sport și un sistem de direcție integrală, elemente care îmbunătățesc comportamentul dinamic. Conform oficialilor producătorul din Ingolstadt, până la viteze de 60 km/h, roțile de puntea spate pot vira cu până la 5 grade în direcția opusă celor de pe puntea față.

La viteze mai mari de 60 km/h, roțile spate virează în aceeași direcție cu cele de pe puntea față.

Standard, noul Audi SQ7 TFSI va fi echipat cu jante de 20 de inch, în timp ce clienții vor putea opta și pentru dimensiuni mai mari (până la 22 de inch). În cazul lui SQ8 TFSI, jantele oferite standard au 21 inch (opțional până la 23 de inch). Tot pe lista de echipamente opționale a fost trecut și sistem de frânare cu componente ceramice.

Pe piața din Germania, noul Audi SQ7 TFSI va avea un preț de pornire de 93.288 de euro, în timp ce SUV-ul SQ8 TFSI pleacă de la 101.086 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru