Audi îşi va dubla gama de SUV-uri până în 2020 pentru a depăşi BMW la vânzări

de Sebastian Toma
Miercuri, 20.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi intenţionează să lanseze modele precum Q2, Q4 şi Q6 pentru a-şi creşte vânzările la nivel global. Până în 2020, Audi va dubla numărul de SUV-uri din oferta sa.

Audi plănuieşte dublarea gamei de SUV-uri până în 2020. Constructorul din Ingolstadt vrea să-şi depăşească rivalii din Munchen la capitolul vânzări, iar SUV-urile ar putea fi asul din mânecă pentru cei de la Audi. Potrivit tendinţelor din industrie, clienţii caută automobile cu o poziţie la volan ridicată, care să poarte sigla unei mărci premium. Potrivit celor de la Automotive News, Audi lucrează deja la Q2, Q4 şi Q6, modele care vor deveni versiuni mai sportive ale actualelor Q3, Q5 şi Q7. Informaţia vine de la o sursă din cadrul mărcii, care a preferat să rămână anonimă, deoarece aceste planuri nu sunt încă publice.

"Audi este primul constructor care vine cu un plan mare în această direcţie. Pachetul oferit de un SUV, cu o poziţie înaltă la volan, este similar cu cel oferit de automobilele din anii 1920. Acest tipar ar putea deveni un element normal în segmentul premium, la fel cum erau respectivele modele pe atunci", a declarat Cristoph Stuermer, un analist de la IHS Automotive Frankfurt.

Acelaşi institut de cercetare estimează că segmentul SUV-urilor va creşte cu 36% până în 2018.

Urmareste Automarket
"Audi este o marcă decisivă pentru Volkswagen. Am putea spune că Audi este cea mai importantă parte a Volkswagen în materie de profit, tehnologie şi branding", spune Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler din Frankfurt. În primele nouă luni ale anului 2012, Audi a reprezentat 48% din profitul operaţional al Grupului Volkswagen, deşi a vândut doar 14% din volumul realizat de concernul german în aceeaşi perioadă.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • Adrian
    Foarte bine...sunt bine venite. Sa aiba lumea de unde alege. Posibil sa fie si cu doua usi sau cabrio (concurent pt. Evoque).
    17 6
  • corect....
    si eu sunt de aceeasi parere....de fapt ma apuc sa adun bani pe cand va aparea Q17.sper sa fie si TDI.
    12 8
  • Dec: Q2, Q3, Q4, Q5, Q6, Q7 ca sa se bata cu x1,3,5,6....
    6 2
  • inexorabil
    Si vom ajunge la situatia urmatoare: SUV-ul (in sistem international) = unitatea de masura a parvenirii neortodoxe (sublim pleonasm), a orgoliului neoburghez si a dispretului antiprostime. Nu-i putem invinui pe americani si rusi: au fost parintii acestui gen de autovehicul, fiindca relieful lor pleda din plin pentru o constitutie inalta, impozanta si puternica, pentru calitati cu adevarat sportive, dar oare ar mai putea vreun actual MFV (Metropolitan Flatulence Vehicle, adica fostul......SUV :D) sa egaleze, sa zicem, performanta si personalitatea unui Chevrolet K5 Blazer? Nu, fiindca "SUV"-ul de azi tinde sa copieze caracteristicile constructive ale sedanelor, pierzandu-si harul de off-road. Per ansamblu, mi se pare ca, la scara globala, se produce un fenomen care era oricum previzibil: prapastia claselor sociale se va adanci, iar antagonismul "corect politic" al bazelor financiar-materiale va necesita, in mod obligatoriu, si o simbolizare in plan auto - pentru "ratati" mini-jucarii (precum Adam) si alte low-cost-uri, iar pentru "realizati" limuzine (RR, ca altceva mai fabulos nu este momentan) si MFV-uri (care vor fi tot mai dimensionate, in ton cu umflarea ego-ului noilor soft-imbogatiti)
    7 4
  • audi cocalarum est
    sa ne bucuram...cocalarii se vor inmulti
    7 4
  • Dan Bursuc likes this.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru