Audi lansează serviciul e-tron Charging Service: încarci mașina electrică sau plug-in hybrid în Europa cu un singur card sau aplicație

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul serviciu e-tron Charging Service permite proprietarilor de mașini electrice sau plug-in hybrid Audi să încarce vehiculele cu un singur card sau aplicație mobilă la 72.000 de stații de încărcare din 16 țări europene.

Una dintre problemele cu care se confruntă proprietarii de mașini electrice este necesitatea de a utiliza anumite carduri la încărcarea acestora, ca urmare a faptului că fiecare rețea de încărcare are propriile proceduri de uzilizare.

Cei de la Audi au anunțat însă lansează unui serviciu care le va permite proprietarilor mărcii de mașini electrice sau plug-in hybrid să aibă un singur card sau să folosească o simplă aplicație de smartphone pentru încărcarea acestora.

În faza inițială, serviciul e-tron Charging Service este compatibil cu 72.000 de stații de încărcare din 16 state membre ale Uniunii Europene, echivalentul a circa 80% din rețeaua actuală de stații de încărcare. În plus, serviciul va fi extins în urmatoarele luni în alte 8 state din Europa de Est, cel mai probabil și în România.

Clienții interesați trebuie să se înregistreze pe portalul myAudi și să primească un contract individual de încărcare. Ulterior, activarea încărcării se face printr-un card sau prin scanarea unui cod QR cu smartphone-ul, iar sumele de plată vor fi adăugate în contul myAudi și vor fi plătite o singură dată, la sfârșitul lunii. Printre stațiile incluse în cadrul programului se numără și cele din rețeaua europeană Ionity dezvoltate de Audi împreună cu BMW, Mercedes și Ford.

De asemenea, Audi a anunțat că din 2019 va introduce și funcția plug&charge, care va permite mașinii să se autentifice automat la o stație de încărcare prin proceduri criptografice.

Lansarea noului serviciu vine cu numai câteva zile înainte de lansarea lui Audi e-tron, primul model electric de serie al constructorului de la Ingolstadt.

Evenimentul este programat la San Francisco în 18 septembrie începând cu ora 06:30, ora României. 

Rivalii de la Mercedes oferă un serviciu asemănător începând din 2014 sub numele Charge&Pay, în cadrul căruia plata se realizează prin PayPal.

Via Audi

Comentarii (2)

  • Daca se gândea cineva ca va scapa de electrificare, cred ca se amageste. Mai devreme sau mai târziu, cu totii, mic sau mare, vom conduce o masina electrica, semi sau full autonoma, conexiune full www si altele la care imi sta mintea in loc.
    Suntem destul de aproape...
    2 1
  • daca te gandesti la acei cineva din Romania ai dreptate. Abia reusim sa scapam de budele din spatele curtii asa ca nu vad de ce ar trebui sa avem prea mari pretentii cand e vorba despre cum vedem noi, romanii, viitorul auto.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru