Audi măreşte bugetul de investiţii pentru dezvoltarea viitoarelor modele

de Sebastian Toma
Miercuri, 18.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a mărit bugetul de investiţii pentru viitoarele modele, urcând la 20 de miliarde de euro până în 2018. Audi va folosi partea sa de buget pentru a dezvolta 11 modele noi.

Esential 4 miliarde de euro va investi concernul Volkswagen în fiecare an pentru dezvoltarea de modele noi.
Audi va mări investiţiile în dezvoltarea noilor modele pentru a-i prinde din urmă pe rivalii lor de la BMW. Planul de investiţii al mărcii din Ingolstadt nu a fost încă publicat, dar Grupul Volkswagen a anunţat că va investi peste 20 de miliarde de euro în diviziile sale până în 2018. Practic, Grupul VAG va investi patru miliarde de euro pe an în fiecare an pentru dezvoltarea noilor modele, o creştere semnificativă faţă de bugetul stabilit în decembrie 2011 pentru anul următor, care prevedea investiţii de 2.6 miliarde de euro pe an.

Pentru prima dată în istoria mărcii Audi, nemţii se vor concentra pe producţia mai multor automobile în afara Germaniei decât în interiorul ţării. Planul Audi pentru 2018 este de a deveni cel mai mare producător premium din lume şi de a vinde peste două milioane de automobile pe an până la acel termen. Potrivit celor de la AMS, nemţii de la Audi vor lansa 11 modele noi până în 2018, alături de o serie de facelift-uri, pentru a concura de la egal la egal cu BMW, actualul lider al clasamentului premium pe partea de vânzări.

Urmareste Automarket
Informaţiile au fost confirmate de Rupert Stadler, CEO-ul Audi.
Vestea a venit odată cu anunţul livrării a peste 1.5 milioane de unităţi în cadrul anului curent, o premieră în istoria mărcii şi o realizare cu doi ani înaintea programului.
Pentru a celebra acest lucru, exemplarul cu numărul 1.500.000 livrat în 2013, un Audi A3 Sportback, va fi livrat personal de Rupert Stadler, CEO-ul Audi şi de Luca de Meo, şeful departamentului de vânzări, în cadrul unei ceremonii speciale derulate în Germania.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Bogdan
    Din pacate au ajuns penibili cu atatea modele de la A1 la viitorul Q1...sau ce alte masinute vor mai scoate....Sunt fan Audi pt ca detin unul in prezent dar acest brand usor usor se va duce la fund.In loc sa le creasca fiabilitatea modelelor actuale si sa aiba o linie de modele intradevar Premium tot scot masinute lego si care nu-si au rostul la un producator Premium
    6 8
  • inexorabil
    Aceasta este doar o primă confirmare a ipotezei pe care am lansat-o de curând pe AM: VAG va deveni tot mai redutabil în acest secol al hiper-profitului...Va reprezenta pentru lumea auto exact ce înseamnă Steaua în Liga I: un lider autoritar, adică fără adversar! Poate doar Toyota şi HaKa să-l mai "zgândăre", dar nu să-i răpească şi coroana...În mod sigur GM nu-i va crea probleme, mastodontul din Detroit urmând să devină un club select al damelor de carieră. În acest moment, mă gândesc cu pioşenie la sentimentul de mândrie şi satisfacţie deopotrivă care neîndoielnic i-a cuprins pe @ScorpyonVAG şi @SlVW_83. Felicitări, băieţi, recunosc adevărul în mod obiectiv, cu fair-play (deşi, în realitatea mea intrinsecă, privesc în continuare VAG ca pe un duşman crunt, fiindcă este principalul duşman al lui GM) : grupul vostru favorit are valoare! Nu, nu este o zeflemea manelistă, nemţii din Wolfsburg chiar sunt buni!! Urăsc acest duşman în aceeaşi măsură în care îl respect! Nu întâmplător VAG iese întruna învingător în ancheta anuală a motoarelor patronată de cea mai prestigioasă publicaţie auto, Ward's AutoWorld (nota bene, americană!). În schimb, mă declar dezamăgit de Mercedes şi BMW, în primul rând din cauza tendinţei de hiperstandardizare a bordului. Actualmente, Audi este peste ele, fără supărare! Dă tonul în materie de lux. Şi cred că norocoasele "four rings" vor primi o mână de ajutor de la fratele VW, care, în mod neaşteptat pentru mentalitatea cu care ne obişnuise înainte, începe să "bată" spre premium...
    7 5
  • Cea mai mare parte din cei 20 miliarde euro vor merge catre Audi.
    1 3
  • @ Automarket
    Cele 20 miliarde de euro sunt destinate EXCLUSIV marcii Audi, 4 miliarde pe an pana in 2018 fiind investitiile Audi (The Volkswagen-owned division plans to spend more than 20 billion euros ($27.46 billion) on global operations through 2018 ) . Bugetul VW Group alocat investitiilor pana in 2018 depaseste suma de 80 miliarde euro .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru