Audi pregătește eliminarea unor motoare din gamă, dar nu renunță la V8: "Avem mulți clienți interesați de V8"

de Daniel Popescu
Joi, 05.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat că va reduce numărul de motoare cu combustie internă, eventual prin renunțarea la motoarele V10 și W12, însă exclude varianta de a elimina unitățile V8.

Audi va investi numeroase resurse în dezvoltarea de mașini electrice, iar planurile actuale vizează lansarea unui model electric în fiecare an din 2018 până în 2020.

Pe măsură ce popularitatea mașinilor electrice va crește, vânzările de mașini cu motoare cu combustie internă va scădea treptat, motiv pentru care Audi a admis că urmează să restrângă numărul de opțiuni diesel și pe benzină.

"Vom reduce combinațiile de motoare și transmisii, dar în același timp familii întregi de motoare ar putea dispărea", spune Peter Martens, membru în consiliul de administrație pentru dezvoltare tehnică al Audi.

Martens admite că vizate sunt inclusiv propulsoarele V10 și W12, însă exclude practic o soartă similară pentru unitățile V8.

"Avem cu adevărat nevoie de V10 și W12 pentru viitoarea generație de mașini? Suntem întrebați frecvent despre viitorul lui V8, și în special despre diesel, dar nu-mi pot imagina că ne putem descurca fără acesta. Avem un grup important de clienți care vor motoare cu 8 cilindri în vehicule de mari dimensiuni.

Va exista pentru totdeauna? Nu, dar va exista pentru o lungă perioadă de timp", a adăugat el.

În legătură cu mașinile autonome, Martens consideră că un cncept pentru Audi Eliane cu nivel de autonomie 4 va ajunge în producție de serie peste aproximativ 5 ani.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Adrian C
    Am vazut cateva si la noi noul SQ7 pe strada V8T. Prinde bine se pare. Dar eu voi ramane intotdeauna fan V10 de pe R8 sau de pe vechiul S8 si W12 de pe A8. Pacat daca renunta la ele....
    2 0
  • Cred ca pe masura ce piata auto se va indrepta catre electric si de ce nu autonom, se vor pastra totusi cateva optiuni si pentru cei pasionati de condus (petrol heads). Si tare cred ca optiunile astea se vor invarti in jurul unor motoare probabil v8 puse pe vreo 2-3 tipuri de caroserii.
    Doar ca ma astept ca preturile sa fie in zona premium, asta pe langa taxele pe care le vor suporta. Motorul pe benzina va deveni o fantezie pentru cine poate.
    2 0
  • @Green_Alex, ai dreptate din pacate.. :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru