Audi pregătește o versiune mai puternică pentru e-tron GT: va avea 750 CP

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, Audi pregătește o versiune actualizată pentru modelul său electric de performanță e-tron GT. Cea mai mare noutate va fi reprezentată de puterea mărită a motorului electric, care va fi de 750 de cai putere.

Audi e-tron GT a fost lansat în 2020 și este primul model de performanță electric al mărcii germane. În prezent, e-tron GT este disponibil în două versiuni: e-tron GT quattro și RS e-tron GT. Prima versiune primește un propulsor electric de 530 de cai putere, în timp ce versiunea RS e-tron GT beneficiază de un propulsor mai puternic, de 646 de cai putere.

Acum, la 3 ani de la debutul modelului, Audi urmează să lanseze o nouă versiune actualizată a acestuia. Potrivit publicației Autocar, noua versiune va primi un propulsor electric care va dezvolta 750 de cai putere. Acest propulsor va fi alcătuit din două motoare electrice. Din informațiile de până acum, bateria va fi neschimbată.

Mai mult, noul model actualizat va avea și un design ușor revizuit al caroseriei, precum și un nou sistem multimedia în habitaclu, care va fi asemănător cu cel văzut la noul Q6 e-tron.

via Autocar

Comentarii (2)

  • .. bateria va fi neschimbata.. apai, la ce ne trebuie baterie cu capacitate mai mare, ca doar nu bateria e importanta la ev, caii sa fie cat mai multi.. pfuuuuu :(
    7 0
  • Din punct de vedere al structurii chimice bateriile actuale n-au mai facut niciun progres de vreo 20 de ani pentru ca sunt deja la maximum a ceea ce tabelul elementelor ofera. Mai mult de atat nu se poate. Asa ca marketingul pluseaza pe alte directii sa atraga clientii.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru