Audi Q1, cel mai mic SUV al mărcii germane, a fost confirmat oficial

de Bogdan Mirică
Luni, 02.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat oficial lansarea unui nou SUV. Acesta se va numi Q1 şi va fi mezinul gamei 4x4. Lansarea sa este programată pentru 2016.

Noul Q1 face parte din strategia de extindere a gamei de vehicule 4x4l şi va asigura pragul entry-level în gama Audi Q.”

Rupert Stadler
preşedinte executiv Audi
Audi a pus capăt speculaţiilor privind planurile sale pentru un SUV mai mic decât Q3. Constructorul din Ingolstadt a confirmat oficial, astăzi, intenţiile sale de a da naştere unui model botezat Q1, programat să intre în producţie la începutul lui 2016.

De asamblarea sa se va ocupa aceeaşi uzină din Ingosltadt, acolo unde iau naştere, în prezent, familiile modelelor A4, A5 şi A3. Decizia este menită să asigure locurile de muncă la uzina mamă şi să garanteze că ea va deveni vârful tehnologic al constructorului german.

Confirmarea vine chiar din partea lui Rupert Stadler, preşedintele executiv Audi, care susţine că „noul Q1 face parte din strategia de extindere a gamei de vehicule 4x4. Este dezvoltat după principiul modelelor cu motor transversal şi va asigura pragul entry-level în gama Audi Q.”

Urmareste Automarket
Odată cu acest anunţ, Audi a dezvăluit şi un prim teaser al viitorului model, o schiţă care intuieşte liniile generale ale micului SUV.
Nu se cunosc detalii oficiale, însă, judecând după faptul că vorbim despre un SUV de mici dimensiuni, lungimea nu ar trebui să depăşească 4 metri.

Dezvoltarea se va face pe aceeaşi platformă modulară MQB a Grupului Volkswagen, iar gama de motorizări va fi asigurată de mai multe propulsoare diesel şi benzină regăsite în prezent pe micul A1. Un prim concept al versiunii de serie este aşteptat să îşi facă apariţia în cadrul unui salon auto de anul viitor.

Esential 230.000 de exemplare Q5 anticipează că va vinde Audi anul acesta.
28 de procente din totalul maşinilor vândute anul acesta de Audi aparţin gamei SUV-urilor Q.
60 de modele va avea gama Audi în 2020, cu 11 mai multe decât în prezent.
Audi mizează pe ofensiva SUV-urilor sale din gama Q pentru a ajunge din urmă BMW, liderul pieţei premium. Până în acest moment, reţeta pare să dea roade, Q5 fiind liderul segmentului în acest an, cu 194.430 de unităţi vândute până în octombrie. Asta înseamnă cu 17% mai multe unităţi decât anul trecut.

Până la finalul lui 2013, Audi speră ca producţia lui Q5 să urce până la 230.000 de exemplare, adică nu mai puţin de jumătate din totalul vânzărilor gamei Q.

Gamă Q care va reuşi să totalizeze 28% din totalul vânzărilor Audi în acest an. Acest procent este aşteptat să crească la 35% până în 2020, anul în care Audi estimează vânzări anuale de două milioane de unităţi.

Pentru atingerea acestui obiectiv se va ajuta şi de noi modele, gama urmând să crească de la 49 de produse, câte există în prezent, până la 60. Primul SUV Audi a luat naştere în 2006. De atunci şi până acum, în aproximativ şapte ani, Audi a reuşit să vândă 1.65 milioane de SUV-uri ale gamei Q.

via Audi

Comentarii (9)

  • Dacia Plant
    Daca mai demult credeam ca, Q3 este modelul cel mai mic posibil, uite ca apare unu nou.
    Mai trebuie sa vina Q9 si apoi ai un Q pentru ala micu, pt mamica, pt bunicu, pt tata, pt nepotu. Cate unu destinat pt fiecare...
    23 2
  • Matrioska :)
    O sa scoata de la 1 pana la 8. 3,5,7 sunt...urmeaza restu !
    11 7
  • sa vezi cand trec la cifre cu minus...:)))
    Q-1, Q-3...
    In alta ordine de idei cred ca speculeaza o tendinta trecatoare pe de o parte, iar pe de alt parte doar asa pot cere mai multi bani pe o masina nefolositoare...
    13 6
  • daca-l mai micsoreaza mult ,vor ramane numai rotile de el....
    10 4
  • in 2015 scot Q -1 :))
    0 5
  • Scrooge
    Deja la dimensiuni din astea aceste masini devin mai mult decat inutile. Cine s-a urcat in mini SUV-uri stie ca forma exterioara (asa mica cum e) sacrifica foarte mult interiorul, care devine cam cat al unui Matiz. Ori sa dai 30.000 pe un pseudoSUV cu spatiu interior de Matiz e cam cu buba la cap.
    6 3
  • BaditzaEx
    u zic ca ar fi mistocut in 3 usi pt anumiti tineri :), sa fie un fel de Suzuki Vitara - dar mai micut ( apropo a avut si Aro un astfel de proiect de fapt am citit undeva ca Suzuki prin Vitara ar fi pus mainele in anii '80-'90 pe proiectul ce presupunea a fi un suv de oras - caroserie de Oltcit pe sasiu de Aro )
    2 1
  • Se pare ca succesul lui Nissan Juke i-a imbolnavit pe toti. Toate companiile vor sa scoata un SUV-ulet, micut si dragut etc. care sa atraga publicil feminin ce apoi regreta ca a luat o masina atat de nepractica in al carui portbagaj incape doar o poseta.
    5 2
  • @ Costi

    Mercedes au deschis acest nou segment cu al lor GLA. Iar acest Q1 se va incadra perfect in acea nisa.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru