Audi R18 TDI va alerga în cursa de 24 de ore de la LeMans şi în versiune hibridă

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.02.2012
Audi a anunţat că va introduce două modele TDI hibrid în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pe lângă acestea, Audi va concura cu încă două modele în aceeaşi clasă.

Audi face un pas în lumea hibrizilor diesel-electric cu două modele de competiţie pe care le-a înscris în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Vorbim despre două R18 TDI înscrise la clasa LMP1, care vor concura alături de încă două R18 TDI în configuraţie standard.Cele două modele cu propulsie diesel-electric au rolul de a testa şi dezvolta tehnologia hibridă şi de a observa modul în care aceasta se comportă într-o competiţie. Cei de la Audi cercetează şi potenţialul acestei tehnologii în versiunea de serie, iar învăţăturile culese de divizia motorsport îi vor ajuta pe aceştia să dezvolte o versiune e de serie a acestui sistem de propulsie.

„Primele rezultate ale testelor au fost foarte încurajatoare şi sunt intrigaţi să vedem cum se descurcă noua tehnologie alături de sistemele noastre ultrauşoare pe pista de la Le Mans. La fel ca şi până acum, vedem în continuare potenţialul tehnologiilor convenţionale de propulsie, la fel cum văd şi colegii noştri de la departamentul de producţie şi dezvoltare.

Tocmai de aceea suntem foarte încântaţi de faptul că ACO şi FIA ne-au permis să înscriem cele patru modele în cursa de 24 de ore de la Le Mans.”, a declarat Dr. Wolfgang Ullrich, şeful diviziei Motorsport de la Audi.

Audi R18 TDI este echipat cu un motor V6 de 540 CP construit din aluminiu. Motorul are o singură turbină, amplasată între blocurile de cilindri, ceea ce îi oferă un centru de greutate mult mai scăzut, apropiat de cel al unui motor boxer. Cei de la Audi au echipat modelul şi cu un sistem de regenerare a energiei cinetice pierdute la frânare, deci modelul de competiţie era deja un microhibrid.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru