Audi R8 Competition este cea mai rapidă maşină de serie produsă la Ingolstadt

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 29.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai puternică versiune a modelului R8 a fost dezvăluită chiar înainte de debutul de la Salonul Auto de la Los Angeles.

Audi a prezentat oficial cea mai puternică versiune a modelului R8. Aceasta poartă numele de Audi R8 Competition şi va fi expusă în premieră la Salonul Auto de la Los Angeles. Cel mai probabil acesta este ultima versiune a modelului R8, înainte de ieşirea din producţie. Noul Audi R8 Competition va fi disponibil doar într-un număr limitat de 60 exemplare ce vor fi vândute doar pe piaţa nord-americană. 

Puterea este asigurată de propulsorul V10 de 5.2 litri ce dezvoltă 570 CP asociată cu o cutie de viteze S-Tronic cu şapte trepte. Puterea este transmisă către toate cele patru roţi şi asta permite noului model să accelereze de la zero la 100 km/oră în doar 3.2 secunde. Viteza maximă xe poate fi atinsă este de 320 km/oră. Audi spune că acest model este cel mai rapid R8 de serie produs până acum.

Esential 3.2 secunde sunt necesare noului Audi R8 Competion pentru a ajunge la 100 km/oră
320 km/oră este viteza maximă ce poate fi atinsă
La capitolul design, noul R8 Competiton s-a inspirat de la modelul de curse Audi R8 LMS şi foloseşte extensiv fibra de carbon pentru o serie de elemente exterioare ale caroseriei. Spoilerul faţă, elementele aerodinamice exterioare, carcasele oglinzilor retrovizoare, difuzorul spate şi elereonul sunt toate fabricate din fibră de carbon.
Jantele au fost create special pentru acest model, iar sistemul de evacuare este unul sport. Pentru a putea opri acest supercar, Audi utilizează frâne cu discuri ceramice.

La interior avem praguri luminate cu inscripţia R8 Competition, multe inserţii din fibră de carbon şi tapiţerie din piele cu cusături roşii pentru o atmosferă sportivă. Cele 60 de exemplare pot fi comandate începând cu luna noiembrie, iar primele unităţi vor fi livrate în 2015.

Comentarii (1)

  • Noul vechi R8...
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru