Audi R8 e-tron va fi primul model german cu oglindă retrovizoare digitală

de Bogdan Mirică
Joi, 09.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Audi R8 e-tron nu va avea lunetă. Prin urmare, pentru a putea garanta vizibilitate posterioară, Audi va folosi în locul oglinzii retrovizoare un ecran AMOLED de 7.7 inc,h pe care se vor proiecta imaginile unei camere.

Audi a alergat anul acesta în Cursa de 24 de ore de la Le Mans cu noul R18, un model complet nou care a şi câştigat competiţia. Noul R18 continuă şirul inovaţiilor din Ingolstadt, anul acesta fiind promotorul unei tehnologii noi: oglinda retrovizoare digitală.

Pentru că nu are lunetă, fiind un monopost în adevăratul sens al cuvântului, Audi R18 a trebuit să adopte această soluţie ingenioasă. Practic oglinda retrovizoare convenţională a fost înlocuită cu un ecran digital pe care au fost proiectate în timp real imagini culese de o cameră amplasată în spate.

Şi cum motorsportul este câmpul de testare al viitoarelor tehnologii de serie, vom vedea oglinda retrovizoare digitală cât mai curând, pe un model de serie. Primul candidat este Audi R8 e-tron, versiunea electrică a supercarului, versiune pe care designerii au gândit-o fără lunetă.

O cameră de mici dimensiuni, cu o lentilă de câţiva milimetri, va fi amplasată pe portbagaj şi va oferi un câmp vizual posterior mai mare deâct o oglindă convenţională.

Imaginile culese în timp real vor fi apoi proiectate pe un ecran AMOLED creat de Samsung, cu o dimensiune de 7.7 inch. Şoferul va putea activa sau dezactiva oglinda în orice moment.

Soluţia găsită de Audi presupune doar proiectarea imaginilor transmise de camera posterioară pe oglinda retrovizoare, însă pe viitor Audi vrea să ofere şi informaţii ale sistemului de navigaţie sau detalii din trafic.

via motorauthority

Comentarii (2)

  • lorinczi.thomas
    Mda, fix ca la alte masini (ca de exemplu Kia Venga), dar nu exista deloc luneta, cand se murdareste lentila, trebuie sa te chinuiesti cu oglinzile exterioare.

    "însă pe viitor Audi vrea să ofere şi informaţii ale sistemului de navigaţie sau detalii din trafic"
    Mda, de aceea exista ecranul pe consola centrala, ca sa ii mutam toate functiile, pana si navigatia, pe oglinda digitala, APOI, NE CHINUIM CU OGLINZILE EXTERIOARE!!!
    1 3
  • AndreiRN
    100% ca acest sistem este Made in China.
    1 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru