Audi recheamă în service 5.000 de unități A8 în Europa: Germania suspectează că limuzina are software de păcălire a emisiilor

de Daniel Popescu
Joi, 02.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va rechema în service aproape 5.000 de unități A8 comercializate în Europa până în august 2017 ca urmare a faptului că emisiile de oxid de azot depășesc limitele legale. Autoritățile bănuiesc că mașinile au software pentru manipularea emisiilor.

Scandalul Dieselgate este încă departe de a se încheia, iar Grupul Volkswagen se confruntă în continuare cu o serie de probleme inclusiv în privința modelelor sale de referință.

Ultimele noutăți sosesc din tabăra celor de la Audi, care au anunțat joi un recall de 4.997 de unități A8 comercializate în Europa, dintre care 3.660 în Germania. De această decizie sunt afectate doar unități Audi A8 echipate cu motorul diesel V8 de 4.2 litri care au fost vândute în perioada septembrie 2013 - august 2017.

Constructorul german susține că a descoperit că cele aproape 5.000 de unități depășesc normele de emisii pentru oxidul de azot, motiv pentru care a inițiat un recall pentru o actualizare software.

"Printre altele, update-ul ar trebui să garanteze că, după startul la rece, motorul atinge mai rapid condițiile optime pentru activarea sistemului de tratament al gazelor de eșapament pentru că emisiile să fie îmbunătățite în condiții normale de condus.

Pe parcursul testelor ne vom asigura că noul software nu are dezavantaje pentru clienți în privința consumului de carburant sau al performantelor", spun oficialii Audi.

Audi a raportat problema la Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA). Potrivit unui purtător de cuvânt al Audi, oficialii KBA bănuiesc că Audi a utilizat un software pentru manipularea emisiilor, așa cum s-a întâmplat și în cazul scandalul Dieselgate izbucnit în septembrie 2015.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • cosmin
    " De această decizie sunt afectate doar unități Audi A8 echipate cu motorul diesel V8 de 2.5 litri care au fost vândute în perioada septem...::

    V8 de 2.5? calumea
    9 0
  • inexorabil
    Nu știu de ce am impresia că “sindromul Kövesi” se răspândește ȋn toată lumea.
    ̶ Ai fost ȋn sufrageria lui Oprea?
    ̶ Atribuțiile unui procuror sunt trasate ȋn conformitate cu legea.
    ̶ Ai fost, madam, ȋn sufrageria lui Oprea? Da sau ba?
    ̶ Vom continua să ne facem treaba cu aceeași seriozitate ca și până acum.
    9 6
  • Asta e piesa de rezistenta a germanilor ? Mult laudata si super tehnologizata limuzina ?
    9 5
  • @Cosmin

    Mulțumim pentru sesizare. Am modificat. O seară plăcută.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru