Audi revine la benzina in Le Mans?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.08.2008
Celebrul R10 TDI, multiplu catsigator la Le Mans, ar putea deveni amintire incepand din sezonul viitor.

Esential

3 este numarul victoriilor consecutive ale lui Audi R10 TDI la Le Mans: 2006, 2007 si 2008.

Desi nu vedem pe Automarket foarte des informatii legate de competitiile motorsport adiacente curselor de 24 de ore de la Le Mans si Nurburgring, astazi spargem obiceiul si ne indreptam atentia spre ultimul weekend din Le Mans Series, acolo ude udne vin vesti foarte interesante.

Astfel, desi Audi castiga de ceva vreme in competiile de anduranta cu celebrul R10 TDI, care a revolutionat sporturile cu motor prin tehnologia diesel adoptata, biroul de motorsport al companiei germane are in vedere dezvoltarea unui R10 pe benzina care sa continue traditia victoriilor. Motivul: performantele principalilor rivali, Peugeot cu al lor 908 HDI, sunt ceva mai ridicate, astfel ca Audi nu isi doreste sa riste nimic din acest punt de vedere.

Pe de alta parte, organizatorii cursei de la Le Mans sunt presati sa reechilibreze balanta dintre performantele diesel si cele ale motoarelor pe benzina pe de o parte, tehnologia hibrida urmand sa intre si ea in vizor pe de alta parte.

Motorul care ar putea sa isi faca loc sub capota prototipului german este un V10 modificat dezvoltat in colaborare in cadrul grupului VW de Audi si Lamborghini.

Comentarii (3)

  • Marian
    Misto
    Deci pana la urma motoarele diesel facute de Peugeot sunt cele mai bune. Stiam asta de mult si acum se confirma. Motorul Audi e un common-rail si abia acum au inceput sa foloseasca in serie tehnologia asta grupul VAG, pe cand Peugeot o foloseste de mult timp pe masinile de serie.
    Nu ii prea agreez pe francezi dar ce e al lor trebuie sa le recunoastem meritele.
    0 0
  • pt marian
    deci motoarele peugeot din competitia le mans nu sunt mai bune. in ultimele 2 editii peugeot a avut sansa sa demonstreze ca sunt mai buni, insa de fiecare data cei care au castigat au fost audi. probabil ca nemtii se intorc la benzina deoarece sa dezvolte noi tipuri de motoare, sa nu uitam ca pe R8LeMans a aparut pt prima data tehnologia FSI.
    0 0
  • pt cgc
    le mans
    totusi cred ca peugeot poate mult mai mult decat arata ,acum cateva zile prezentand noul prortotip acum cateva zile la silverstone.cea mai mare bucurie pt. francezi ar fi ca peugeot sa castige celebra cursa din franta de 24 de ore le mans.nu stiu de ce dar cred ca peugeot are potential si poate sa arate ce e in stare germanilor de la audi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru