Audi revine la Le Mans, în 2023, cu un prototip electrificat, dezvoltat împreună cu Porsche

de Alexandru Monenciu
Vineri, 30.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul din Ingolstadt a publicat o schiță de design cu prototipul electrificat cu care va participa, începând din 2023, la cursele de anduranță. Acesta este dezvoltat împreună cu Porsche.

Audi a confirmat la finalul anului trecut că revine în cursele de anduranță. Producătorul german de automobile va participa cu un prototip electrificat, pe care îl dezvoltă "în strânsă colaborare cu Porsche", după cum au dezvăluit mai marii companiei.

Cu acest prilej, Audi a publicat și o schiță de design. Se pot observa blocurile de lumini frontale, poziționate pe verticală, difuzorul de aer supradimensionat și un element aerodinamic care se întinde de la cabină până la aripa spate.

Prototipul este departe de a fi finalizat, dar nemții susțin că sunt pe drumul cel bun, toate deciziile de bază fiind deja luate. "Am ales partenerul pentru șasiu și ne-am decis asupra conceptului sistemului de propulsie," a declarat Andreas Roos, șeful Audi Sport.

Dacă totul decurge conform planurilor, Audi va prezenta primul prototip finalizat la începutul anului viitor. Apoi va începe programul de testare, înainte ca mașina să se alinieze la start în ianuarie 2023 la Daytona.

Constructorul din Ingolstadt a dezvăluit că noul prototip electrificat va putea fi achiziționat, încă de la început și de către echipele de client.

via Audi Sport

Comentarii (4)

  • @AM de unde stii ca va fi monopost?
    3 1
  • Plugin hybrid nu va fi sigur, BEV nici atat. Raman restul. Interesant de vazut configuratia grupului propulsor.
    2 5
  • scamel
    bravo Sandule! mergi pe burta. te-nvata ei jurnalism?nu le da satisfactie. nu-i lasa sa-ti pateze imaginea.
    0 0
  • Oglinda marian
    Sunt smecher din tata fiu print de branistea galati
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru