Audi RS Q5: al doilea SUV de performanță al mărcii va avea 450 de cai putere

de Daniel Popescu
Marti, 18.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi pregătește lansarea unui nou SUV de performanță. Cel mai probabil, RS Q5 va împrumuta motorul de 450 de cai putere de pe RS5 Coupe și va beneficia de tracțiune integrală.

Gama de SUV-uri de performanță a celor de la Audi include în prezent doar RS Q3, însă lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Constructorul de la Ingolstadt lucrează la dezvoltarea unui al doilea model din cadrul acestei game, Audi RS Q5, despre care încep să apară și primele detalii.

Potrivit publicației Auto Express, noul RS Q5 va prelua cel mai probabil motorul V6 twin-turbo de 2.9 litri disponibil în prezent pe RS5 Coupe, precum și sistemul de tracțiune integrală. De altfel, într-o astfel de situație, Audi va copia rețeta de la RS Q3, care folosește motorul lui RS3 într-o versiune cu circa 60 de cai putere mai puțin performantă.

Totuși, este de așteptat ca, în cazul lui RS Q5, Audi să folosească unitatea de propulsie cu toți cei 450 de cai putere pe care îi are și în cazul lui RS5 Coupe.

Inevitabil, RS Q5 va avea o masă proprie mai mare decât RS5 Coupe, însă chiar și în acest context ar trebui să fie capabil de un timp mai mic de 5 secunde în cazul accelerației de la 0 la 100 km/h.

Via Auto Express

Comentarii (2)

  • Si de ce ati ilustrat articolul despre un SUV cu un RS 5 coupe?
    5 0
  • scamel
    nimic nu e ce pare a fi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru