Audi sărbătorește 20 de ani de la lansarea modelului compact A3

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 19.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna septembrie a anului 1995, primul exemplar Audi A3 părăsea linia de asamblare din uzina de la Inglostadt. Astăzi, Audi A3 este model compact premium popular cu peste 3.5 milioane de clienți.

Audi A3 împlinește în această lună 20 de ani de existență. Primul exemplar părăsea linia de asamblare din Ingolstadt în septembrie 1995, iar de atunci, Audi a fabricat peste 3.5 milioane unități. Succesul modelului compact premium este astăzi esențial pentru Audi, unul din cinci exemplare livrate fiind un A3.

Trei generații ale modelului Audi A3 au fost construite de-a lungul celor 20 de ani existență. iar astăzi gama modelului A3 nu mai este limitată doar la caroseriea de tip hatchback. Clienți pot alege și versiunea Sedan, dar și versiuni cu propulsie alternativă ca A3 e-tron (plug-in hybrid) sau A3 g-tron (versiune alimentată cu gaz natural comprimat). Audi A3 este prezent astăzi pe mai mult de 100 de piețe, iar cifra exactă a unităților livrate este de 3.647.833.

În afară de uzina de la Ingolstadt, Audi mai produce modelul A3 în Ungaria la Gyor, acolo unde sunt fabricate variantele Sedan și Cabriolet, dar și în China (Foshan) și India (Aurangabad).

În curând, modelul Audi A3 Sedan va fi produs și în Brazilia.

Comentarii (3)

  • Scorpionul_negru
    Un model reusit inca de la lansare ! Acum arata mai bine ca niciodata. Chiar daca mie mi-a placut mai mult penultima generatie...
    7 1
  • Pana a aparut hidosenia de A7 (noul) am fost un mare admirator al designului Audi dintotdeauna... chiar si A1 e frumos... dar A3 mi se pare ok doar in 3 usi. Varianta cu 5 usi ma zgarie pe retina... nu arata nici a hatchback nici a break... pare ceva intre ele, o ciudatenie
    2 3
  • A3 din generatia anterioara, face parte din Top 10 masini, produse in ultimii 15 ani.Pe langa Golf 4, Focus 1 samd. Sedanul actual, este chiar o masina de urmarit, pt. cine isi permite.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru