Audi schimbă denumirea modelelor: dispar cifrele care au creat confuzie

de Alexandru Monenciu
Marti, 19.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Audi pregătește o serie de schimbări în denumirea modelelor. Acestea au început odată cu noul SUV electric Q6 e-tron.

În urmă cu șapte ani, constructorul german de automobile a introdus două cifre în numele modelelor. Ne referim la 30, 45, 55 și așa mai departe, care s-au alăturat denumirilor cu care eram deja obișnuiți: TFSI, TDI și quattro.

Așa cum era de așteptat, s-a creat o confuzie generală. Combinația de două cifre se referea, de fapt, la puterea oferită.

Din câte se pare, Audi a decis acum să renunțe la aceste cifre. De fapt, schimbarea a început odată cu versiunea electrică a lui Q8. Pe mașină nu am mai regăsit cifrele respective, dar ele apăreau în comunicatele de presă.

Odată cu lansarea noului Q6 e-tron, cifrele au dispărut de tot. De exemplu, versiunea cu tracțiune integrală a lui Q6 e-tron este cunoscută simplu ca Q6 e-tron quattro, iar versiunea sport ca SQ6 e-tron. Va mai urma un Q6 e-tron, așadar cu roți motrice spate.

Florian Hauser, șeful departamentului de vânzări și marketing de produs pentru vehicule electrice de la Audi, le-a spus celor de la Auto Express că cifrele buclucașe nu mai fac parte din planurile de viitor ale producătorului german.

Ele nu se vor mai regăsi nici pe modelele termice.

Mai corect spus, cifrele vor fi eliminate, inițial, de pe portbagajele acestora. Urmând ca, probabil, ele să fie eliminate ulterior și din configurator sau din materialele promoționale.

Dacă tot suntem la acest capitol, în urmă cu un an, șeful companiei, Markus Duesmann, susținea că A4 va deveni A5, iar A6 va fi cunoscut ca A7.

Pe viitor, modelele Audi echipate cu motoare termice vor avea numere impare, iar cele electrice vor avea numere pare în denumire.

via Auto Express

Comentarii (9)

  • Bulibșeală totală!
    4 0
  • MA BUCUR
    A fost o prostie de la bun inceput. Nu aveau nicio logica
    9 0
  • Diana Șosoacă
    Explicatia constă în faptul că Audi a stabilit oferirea de ajutor amplu acelor indivizi care nu posedă valoarea IQ formată din trei cifre [minim 100].
    Respect Audi pentru compasiunea manifestată la adresa unora/multora dintre semenii noștri.
    5 6
  • fk finally
    le-a luat 7 ani sa renunte la o idee tampita, asta da adaptabilitate
    7 0
  • Diana Șosoacă
    @MarS
    Audi nu a anticipat corect amploarea persoanelor insuficient mobilate intelectual, până la urmă nici nu este obiectul lor de activitate, tocmai de aceea Audi nu merită câtuși de puțin incriminat doar pe baza carenţelor intelectuale deţinute de alţii.
    4 5
  • Vechea nomenclatura se referea la mărimea și puterea motorului. Cum ulterior puteau obține aceeași putere dar la cilindree mai mica, cu și fără asistență electrică, s-au gândit ca nu ar mai avea snobii cu ce sa se laude. Asa ca doua cifre e mai simplu: un număr mai mare înseamnă că ești mai baban, mai adevărat.

    Acum problema e ca sunt doar 2, maxim 3 opțiuni de putere, deci e greu să se deosebească babanul de sărăntoc. Plus ca nici numărul de țevi de eșapament nu mai face diferența.
    6 2
  • Diana Șosoacă
    Matei
    Mi-ai captat atenția, asta deoarece ești un cerb cu circumvoluțiuni.
    Pe foarte scurt: Bigger is always better.
    0 4
  • Șoșocuță
    Ție îți trebuie mare, foaaarte mare. La șaorma ma refer.
    1 0
  • proverb american
    There is no replacement for displacement.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru