Audi și chinezii de la SAIC vor dezvolta o platformă nouă pentru electrice

de Alexandru Monenciu
Marti, 21.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile și chinezii de la SAIC vor dezvolta o platformă nouă pentru mașini electrice. Primul model dezvoltat pe această arhitectură va debuta în 2025.

Germanii de la Audi vor să își sporească prezența pe piața din China, iar pentru asta au început, încă de anul trecut, să colaboreze cu producătorul chinez SAIC.

Acum, Audi și SAIC au anunțat că vor dezvolta o nouă platformă pentru mașini electrice, denumită Advanced Digitized Platform. Pentru început, pe această arhitectură vor fi dezvoltate trei modele noi, de segment B și C. Toate vor fi destinate exclusiv pieței din China.

Noua platformă va permite reducerea cu peste 30% a timpului de dezvoltare și lansare pe piață a modelelor cu zero emisii.

Primul model dezvoltat pe noua arhitectură va debuta în 2025.

via Carscoops

Comentarii (8)

  • Deci urmeaza Audi made in China.
    Si nu Audi diesel, ci Audi electric, adica mașini din astea care nu se cauta dupa cum ne zic expertii @dan_grc, Inexopix, etc.
    6 5
  • @creatura de la 18:38 - VAG isi va pune diversele steme pe masini chinezesti produse de chinezi pt chinezi in china. Au cumparat o fabrica de electrocaZnice care nu se vand in china, ca ... nu le vor nici macar chinezii. Acum o sa scrie pe ele VW si Audi si asa s-au gandit ei c-o sa se vanda. Ai priceput acum? :)
    3 8
  • AdnMercedes
    Prostituția europeană,germanii se duc la vale cu jegurile lor,le urez bătaia de joc față de client să i ajungă și să ajungă la sapă de lemn.
    5 2
  • De bine ce nu se vând mai investesc tot acolo în loc sa bage bani în TDI de care vrea toată lumea dar mai ales cocalarii est-europeni. Bine, doar dacă are 90.000km reali-reali.
    7 6
  • Sigur vor fi doar pentru piata din China, ca si BMW IX1 si BMW IX3 Made in China vandute in Germania :))
    3 0
  • Seriff
    @00:07, Stai linistit ca VW inca produce masini diesel, Passat, Touarge, Golf, tu pe ce planeta traiesti?
    1 3
  • Da ce au cele care deja există? Sunt uzate moral? Deja? Alte miliarde? Se ajunge la fundul sacului și trebuie mult să cauți tembeli care să mai investească în alte platforme care vor avea aceeași soartă.
    Bateria este buba!!! Și este mare…
    0 1
  • oricine
    SAIC este totuna cu MG. Nu prea mi-i clar cine pe cine ajută din acest parteneriat. Încep să cred că Audi vrea să prindă un tren din urmă, adică să vândă mașini nemțești integral cu piese chinezești așa cum se întâmplă cu Morris Garage.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru