Audi SQ8 va fi prezentat în decembrie: SUV-ul coupe de performanță va primi motorul diesel V8 de 435 CP

de Cornel Șocariciu
Luni, 09.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Audi SQ8 va fi prezentat în decembrie. SUV-ul producătorului german va primi un motor V8 diesel de 435 de cai putere și 900 Nm, iar surse apropiate companiei spun că am putea vedea și o variantă cu propulsor pe benzină.

În urmă cu doar câteva săptămâni, Audi a prezentat noul Q8 (foto). Pentru început, SUV-ul coupe dezvoltat de constructorul german va putea fi comandat doar cu motorul V6 diesel de 3.0 litri și 286 de cai putere. Începând cu anul viitor, Audi va introduce pe Q8 și versiunile 55 TFSI (3.0 litri benzină de 340 CP) și 45 TDI (3.0 litri diesel de 231 CP).

Dar nemții au în plan și o variantă ceva mai puternică. Conform primelor informații, în luna decembrie, Audi va prezenta versiunea SQ8. Modelul ar urma să împrumute motorul V8 diesel de 4.0 litri prezent pe SQ7 și Bentley Bentayga, unitate capabilă să ofere 435 de cai putere și 900 Nm. Voci apropiate companiei spun că nemții ar putea oferi și un SQ8 echipat cu un motor pe benzină.

Nemții nu stau prea mult pe gânduri și pregătesc și lansarea versiunii RS Q8. Potrivit presei britanice, noul RS Q8 va fi prezentat în 2019 și va primi sistemul hibrid de propulsie de pe Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Este vorba despre un ansamblu format dintr-un propulsor V8 pe benzină de 4.0 litri și un motor electric. În total, sistemul generează 680 de cai putere și un cuplu de 850 Nm.

În cazul lui Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, acest ansamblu permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde. Aceleași surse spun că viitorul Audi RS Q8 ar urma să beneficieze de o baterie electrică cu capacitatea de 14.1 kWh capabilă să susțină o autonomie de până la 50 de kilometri în modul de rulare electric.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Cum era aia cu Dieselul e mort? :D
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru