Audi TT ultra quattro concept, surpriza nemţilor pentru Worthersee

de Sebastian Toma
Joi, 25.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a prezentat astăzi conceptul TT ultra quattro, pe care îl va prezenta la evenimentul anual de la Worthersee. Modelul studiază ideea reducerii masei în vederea creşterii performanţelor.

Audi prezintă la Worthersee un concept numit TT ultra quattro, care are o masă de 1.111 kilograme şi este echipat cu un motor 2.0 TFSI de 310 CP. Astfel, modelul are un cal putere pentru fiecare 3.6 kilograme, ceea ce asigură performanţe impresionante. Noul concept al nemţilor este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde. În comparaţie cu modelul de serie, conceptul de la Worthersee este cu 300 de kilograme mai uşor, în timp ce motorizarea livrează 400 Nm între 1.900 şi 5.000 rpm, comparabil cu V8-ul din gama R8.

Pentru a construi acest concept cu o masă redusă, cie de la Audi au apelat la un mix de materiale compozite, magneziu şi aluminiu. Există o serie de secţiuni din plastic ramforsat cu fibră de carbon, podeaua are elemente din magneziu, iar şasiul este realizat din aluminiu. Fiecare element al modelului este optimizat, incluzând jantele din aliaj şi sistemul de evacuare din titaniu. Cei de la Audi au dorit să ne arate ce pot să realizeze în materie de reducere a masei unui automobil.

Nemţii nu au discutat încă despre o versiune de serie a lui TT ultra quattro, cu toate că au specificat că tehnologiile integrate de acesta ar putea fi utilizate într-o serie limitată.

Urmareste Automarket
Standul Audi de la Worthersee va include modelele RS 6 Avant, RS 7 Sportback, RS 5 Cabriolet, gama R8 şi noul RS Q3. Odată cu aceste modele, Audi va aduce şi un exponat special, Audi Sport quattro S1, modelul care a debutat la Raliul din Argentina în 1985.
Exponatul a obţinut prima victorie în acelaşi an, când a fost pilotat de echipajul Walter Rohrl/ Christian Geistdorfer la Raliul San Remo.

Via Audi

Comentarii (1)

  • Nu-mi pot dezlipi privirea de pe schimbatorul ala manual de metal, cu grila de ghidaj old-school. Perfect!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru