Audi TT Ultra Sport Quattro - conceptul care cântăreşte doar 1111 kilograme

de Bogdan Mirică
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi se foloseşte de ediţia de anul acesta a Festivalului de la Worthersee pentru a expune un prototip ultra uşor, bazat pe actualul TT S.

Audi va expune în cadrul Festivalului de la Worthersee un concept în premieră mondială, bazat pe roadsterul TT. Botezat TT Ultra Sport Quattro, prototipul este de fapt o versiune ultra-uşoară a actualului TT S, versiunea sportivă a modelului german.

Conceptul cântăreşte doar 1111 kilograme, adică cu 300 de kilograme mai puţin decât versiunea de serie TT S. Pentru a ajunge la această valoare, inginerii au instalat scaune de tip scoică, din fibră de carbon, material folosit şi la nivelul spoilerului posterior, tunelului central, acoperişului şi celui de-al doilea rând de montanţi. Nu lipseşte nici podeaua din magneziu, eleronul mobil tot din fibră de carbon şi componentele din aluminiu.

Esential 1111 de kilograme cântăreşte conceptul TT Ultra Sport Quattro.
310 cai putere oferă TT Ultra Sport Quattro.
Sub capotă se ascunde un motor TFSI de 2.0 litri, cu patru cilindri, capabil să dezvolte 310 cai putere şi un cuplu motor extrem de generos, de 400 Nm.

Cu un raport de 3.6 kilograme per cal putere, conceptul poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 4.2 secunde, cu 1.3 secunde mai rapid decât versiunea de serie.

Viteza maximă sare şi ea de pragul de 250 de km/h şi ajunge la 280 km/h.

via Audi

Comentarii (1)

  • patrick85
    bazat pe roadsterul TT? eu vad ca e bazat pe versiunea coupe
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru