Audi va avea o gamă de 20 de modele electrice în 2025: germanii vor investi 12 miliarde de euro

de Daniel Popescu, Foto: Audi
Luni, 02.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va avea în anul 2025 o gamă de 20 de modele electrice și peste 10 modele hibride, iar germanii își propun ca până atunci 40% din vânzări să provină de la mașini cu diverse sisteme de electrificare.

Audi și-a actualizat în această perioadă planul pentru anul 2025, iar principala noutate este creșterea semnificativă a investițiilor pentru mobilitate electrică.

Constructorul german își propune să aibă o gamă formată din 20 de modele electrice și cel puțin 10 modele hibride până în 2025.

Conform unui anunț anterior, modelele electrice vor fi lansate pe platforma Premium Platform Electric (PPE), care este dezvoltată în parteneriat cu Porsche, și pe platforma MEB a Grupului Volkswagen. De asemenea, germanii de la Ingolstadt își propun ca, până în 2025, gama de modele electrice și hibride să genereze 40% din vânzările totale ale constructorului.

Pentru a-și îndeplini acest obiectiv, Audi va aloca investiții totale de 12 miliarde de euro pentru perioada 2020-2024 doar pentru mobilitate electrică, în creștere cu 2 miliarde de euro comparativ cu sumele anunțate anterior.

În total, investițiile asumate de Audi pentru acest interval de 5 ani se ridică la 37 de miliarde de euro, iar o mare parte din această sumă va fi alocată pentru investiții în uzine, echipamente, cercetare și dezvoltare.

"Pe baza strategiei Audi, accelerăm planurile pentru electrificare. Investițiile planificate iau acest lucru în calcul", menționează Alexander Seitz, membru în consiliul de management al Audi.

Noile investiții în mobilitate electrică vor genera aproximativ 2.000 de locuri de muncă. Pe de altă parte, aceste investiții vin la pachet și cu o serie de reduceri de costuri în alte departamente ale constructorului. De altfel, Audi a anunțat recent că va concedia 9.500 dintre cei 65.000 de angajați pe care îi are în Germania.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru