Audi va lansa în 2020 trotineta electrică e-tron Scooter: autonomie 20 de kilometri și preț de 2.000 de euro

de Daniel Popescu
Marti, 06.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va lansa în producție de serie în 2020 trotineta electrică e-tron Scooter, care va avea o autonomie de 20 de kilometri și un preț de circa 2.000 de euro.

Trotinetele electrice au devenit populare în ultima perioadă în numeroase orașe europene, fiind considerate o alternativă viabilă pentru a parcurge distanțe scurte.

Prin urmare, nu este o surpriză că producătorii auto tradiționali încep să gândească soluții în acest sens, iar printre ei figurează și Audi. Constructorul german a anunțat că va lansa în 2020 o trotinetă electrică care îmbină funcțiile de scooter și skateboard.

Pe numele său Audi e-tron Scooter, noua trotinetă electrică are 12 kilograme, se pliază și permite persoanei care o folosește să aibă o mână liberă pentru a indica schimbarea de direcție.

Sistemul de direcție oferă stabilitate și integrează bateria și sistemul electronic, însă în același timp beneficiază și de un display pe care este afișată autonomia. Autonomia maximă este de 20 de kilometri și este obținută atunci când energia electrică este recuperată în momentele de frânare, în timp ce frâna hidraulică de picior oferă mai multă siguranță.

Viteza maximă permisă de e-tron Scooter este de 20 km/h, iar dispozitivul beneficiază de lumini LED pentru rularea pe timp de noapte, lumini de zi, lumina pentru situațiile în care utilizatorul da cu spatele și lumina pentru frână.

Producția de serie va începe în cursul anului viitor, iar prețul final pentru utilizatori va fi de circa 2.000 de euro.

Via Audi

Comentarii (9)

  • Pentru a se vedea ca sunt un tip flexibil indiferent cat de mult imi place mie si o sa-mi placa intotdeauna Diesel, eu mi-am luat deja o dracie de-asta electrica sa ma fatzai in oras si la munca. Verdictul e clar: trotinetele electrice au un viitor foarte bun (daca nu se apuca oligofrenii sa le "reguleze" pana le fac inutilizabile). E extrem de practica, sincer, iti faci treaba cu ea, merg si la cumparaturi si nimeni nu caraie chiar si cand stau cu ea la coada la casa de marcat.

    Iti dai seama ca treaba e f serioasa cu trotinetele electrice cand se apuca Audi sa vanda asa ceva. :) Eticheta de pret arata ca din nou n-au inteles nimic: oamenii vor ceva practic si accesibil, o alternativa la masina pentru distante scurte in oras.

    Asa cum am spus, bateriile actuale sunt perfecte pentru trotinete, biciclete si eventual motociclete electrice, exact in ordinea asta. Pentru masini nu.
    15 6
  • andrei
    nu e pt tine sau mine asta de 2000 de euro. e pentru oamenii care chiar nu au ce face cu banii si vor sa ii arunce pe geam. altfel nu se explica un pret de 2000 de euro pe asa ceva cu autonomie asa mica. dar nu iti inchipui ca au pus pretul asta si se si asteapta sa vanda cu zecile de mii. or vinde si ei cateva sute, de ajuns.
    13 4
  • Nici nu cred ca-i facut inhouse, trebuie sa fi dat cuiva din afara sa o proiecteze, poate chiar si productia.

    Deci pretul acesta umflat e doar pentru o emblema.

    Mai bine imi pun un sticker, daca as fi fan inrait, probabil as mai putea pretinde si la compensatie pentru ca le fac reclama :)
    11 1
  • @andrei
    de ce n-ar fi "pentru tine sau pentru mine"?
    sunt atitia oameni care si-au cumparat biciclete de 1000 de euro.
    sint in magazine de "sport" biciclete care ajung la 1100-1200eur.
    sunt multi care dau si 2000 de euro.
    aia care merg la competitii (si nu-s putini) isi fac "customized" si de 4-5000 de euro.
    deci: daca deja ai dat 1000 pe o bicicleta "standard", nu o sa-ti fie greu sa dai 2000eur pe una electrificata. mai ales ca te scapa de "pedala".
    2 8
  • andrei
    tu n-ai inteles nici articolul nici ce am zis eu. in primul rand ca asta nu e bicla. e trotineta. apoi ca nimeni nu pedaleaza in chinuri sau de nevoie, cine are bicla (si da, si eu am una de peste 5000 euro) nu o ia ca sa scape de ceva, ci ca ii place. iar daca ma duc la competitii aia e compettie., nu are nicio legatura cu trotineta electrica. deci faci o comparatie atat de stupida ca nu isi are sensul. o bicicleta customized de 5000 euro din punctul meu de vedere are niste chestii in plus. dar trotineta asta cu o autonomie de kkt nu are nimic in plus. probabil trebuie sa fac un desen, nu stiu ce nu era clar mai sus.
    4 3
  • Si asta e cu maimuta, de fapt polueaza ca un cazan!
    3 0
  • ASTEPT MASINA DE TUNS IARBA,
    2 0
  • petrusian
    trotineta va fi pliabila si fi va incapea sub bancheta, putand fi incarcata wireless, venind in standard la modelele mari.
    1 0
  • petrusian
    scuze, am uitat, pe cand un test drive?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru