Audi va lansa în 2022 SUV-ul electric Q5 e-tron: informația, publicată într-un document oficial al Grupului Volkswagen

de Daniel Popescu
Vineri, 20.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va lansa în cursul anului 2022 SUV-ul electric Q5 e-tron, potrivit unor informații publicate într-un document oficial al Grupului Volkswagen. În același an va fi prezentată și versiunea electrică a lui Porsche Macan.

Grupul Volkswagen a publicat în această săptămână un document oficial adresat investitorilor în care oferă o serie de informații cu privire la planurile pentru următorii 5 ani.

Deloc surprinzător, documentul se concentrează pe strategia Grupului german în segmentul mașinilor electrice, însă include și o informație care până în prezent nu a fost făcută publică.

Astfel, într-un grafic cu estimările de vânzări de mașini electrice până în anul 2030, Grupul Volkswagen a publicat și numele câtorva dintre modelele electrice care vor fi disponibile în următorii doi ani.

Printre acestea se numără și Audi Q5 e-tron, care cel mai probabil va lua forma unei versiuni electrice a SUV-ului Q5. Noul model va fi disponibil pe piața europeană începând din anul 2022.

Tot atunci, Grupul Volkswagen va lansa și o versiune electrică pentru Porsche Macan, informație confirmată încă din luna martie, dar și versiunea de serie a conceptului Volkswagen ID.Buzz.

Până atunci, Grupul Volkswagen are deja planificat startul vânzărilor penru alte patru modele electrice: Volkswagen ID.Crozz, Audi Q4 e-tron, Seat el-Born și Skoda Enyaq iV.

Germanii estimează că cele patru modele care vor fi lansate în 2021, la care se adaugă și celelalte modele electrice ale Grupului disponibile deja pe piață, vor genera între 6% și 8% dintre livrările totale ale Grupului.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru