Audi va produce următorul Q5 în Mexic

de Sebastian Toma
Miercuri, 05.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunţat că va produce noua generaţie a lui Q5 la o fabrică din Mexic. Uzina va fi construită în San Jose Chiapa, o regiune aleasă din motive logistice.

Audi a anunţat că va construi o uzină nouă în Mexic pentru a produce noua generaţie a lui Q5. Modelul va fi construit în San Jose Chiapa, o regiune aleasă din mai multe motive logistice. Iniţial, nemţii vroiau să deschidă încă o uzină în Statele Unite ale Americii, căutând "o poziţionare centrală a noii uzine, legături logistice bune şi apropierea de universităţi reputabile". Cei din Mexic le-au oferit rapid americanilor sprijinul de care aveau nevoie, alături de o structură competitivă a costruilor şi alte beneficii de acest gen.

Construcţia noii uzine Audi va începe la jumătatea anului 2013, iar primul Q5 al celei de-a doua generaţii va părăsi uzina la începutul anului 2016. Fabrica va construi 150.000 de unităţi în fiecare an, spun cei de la Audi. În prezent, Audi Q5 este bazat pe platforma MLP, care a debutat în 2007 alături de A5 Coupe. Platforma lui Q5 va fi utilizată şi în gama Porsche, aceasta urmând să-i dea viaţă lui Porsche Pajun, al doilea SUV de la Porsche.

Concernul Volkswagen are deja o uzină în Mexic, la Puebla, iar noua facilitate este la doar 65 kilometri de aceasta.
Cei de la Audi spun că au deja legături cu furnizorii, iar poziţionarea acestei uzine este esenţială pentru operaţiunile viitoare pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Uzina Volkswagen din Mexic produce modelul Beetle pentru întreaga lume şi versiunea americană a lui Jetta.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • noul jetta nu cumva se produce tot in mexic?@automarket,sper ca nu v-am dat iar in cap sa stergeti intrebarea ....ca in ultimul timp ,nu inteleg de ce tot stergeti unele comentarii....chiar nu va inteleg.in schimb userii care se porcesc unii pe altii prin comentarii jignitoare...pe aia ii lasati...ca la OTV.
    14 1
  • ...ma refeream la jetta...varianta europeana.
    10 0
  • AndreiRN
    Se va ASAMBLA in Mexic nu Construi.
    Este o mare diferenta.
    Se va asambla ca majoritatea VW din componente Made in China.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru