Autoritățile franceze vor să interzică, în anumite cazuri, raportarea poliției în trafic pe aplicații ca Waze

de Alexandru Monenciu
Vineri, 23.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile din Franța lucrează la o lege care să interzică, în anumite situații, posibilitatea de a raporta poliția în trafic pe aplicații ca Waze. Diverse organizații din Hexagon se opun și susțin că este primul pas spre interzicerea definitivă a acestui tip de raportări.

Waze a fost lansată în urmă cu 15 ani și, în ziua de azi, este una dintre cele mai utilizate aplicații de către șoferii din întreaga lume. În 2013, Waze Mobile a fost achiziționată de gigantul american Google.

Pe lângă faptul că îți indică cea mai rapidă rută până la destinație, Waze te și informează de starea traficului, de pericolele apărute pe șosea, dar și de locația poliției. Fix de această ultimă funcție vor să scape acum autoritățile din Franța.

Mai exact, francezii lucrează la un act normativ care să interzică, în anumite situații, posibilitatea raportării poliției în trafic.

În baza acestei legi, autoritățile vor putea bloca această funcție, pe aplicații ca Waze, atunci când sunt efectuate controale care au legătură cu terorismul, răpiri de persoane, conducerea sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise.

Decizia a fost luată după ce autoritățile au descoperit că atacatorii de la Charlie Hebdo au reușit să evite filtrele poliției cu ajutorul unor astfel de aplicații.

Legea ar putea intra în vigoare în luna noiembrie a acestui an și ar putea crea un precedent.

Diverse organizații din Franța se opun și susțin că este primul pas spre interzicerea definitivă a acestui tip de raportări.

Aplicațiile care nu vor respecta legea vor putea fi amendate cu sume de până la 30.000 de euro. Waze a anunțat că va implementa modificările, în cazul în care vor fi impuse de lege.

via autoevolution

Comentarii (5)

  • netam-nissan
    păi normal, doar n-om vrea să-i controlăm noi pe ”ei” în feudalizmul digital.
    28 2
  • Bataclan
    Meaamaa,ce de minciuni,combati terorismul daca interzici anumite functii din Waze.
    22 2
  • Seriff
    Mai bine si-ar vedea de prevenirea terorismului, ca si la ei ca si la noi gaborii sunt degeaba, stiu se trezesc toti sa vaneze pupaza dupa ce au taiat padurea, daca si-ar face treaba nu s-ar mai ajunge la acte de terorism de genul ala.
    21 0
  • Ca sa nu se simta "organele" lezate propun ca in loc de pictograma cu politistul mustacios sa puna un "cap de creta"...nah
    22 0
  • mircea badea
    daca ar exista teroristii, i-ar rezolva pe militieni..
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru