Autoritățile vor publica pe internet o bază de date cu toate stațiile de încărcare pentru mașini electrice din România

de Daniel Popescu
Luni, 03.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile vor să publice pe internet o bază de date cu localizarea tuturor stațiilor de încărcare pentru mașini electrice din România.

România are în prezent un număr limitat de stații de încărcare pentru mașini electrice, iar unele dintre acestea nu sunt încă afișate în mod corespunzător pe aplicații precum Google Maps.

În prezent, pentru a găsi stații de încărcare, cei mai mulți proprietari de mașini electrice folosesc aplicația PlugShare.

În paralel, autoritățile au anunțat acum că vor obliga toți operatorii stațiilor de încărcare să transmită o serie de informații despre acestea pentru ca ulterior să le publice pe site-ul de internet al Ministerului Energiei.

Astfel, operatorii stațiilor de încărcare trebuie să comunice Ministerului Energiei adresa și coordonatele geografice ale stațiilor de încărcare, capacitatea de încărcare pentru fiecare punct de încărcare, programul de funcționare și datele de contact. Ulterior, operatorii trebuie să anunțe în termen de 5 zile orice schimbare apărută în parametri de funcționare ai stației respective.

De asemenea, pe lângă stațiile de încărcare pentru mașini electrice, lista finală va include și stațiile pentru mașini electrice alimentate cu hidrogen, dar și stațiile pentru mașinile care folosesc gaz petrolier lichefiat (GPL), gaz natural comprimat (GNC) sau gaz natural lichefiat (GNL).

Decizia va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la aprobarea ordinului emis de Ministerul Energiei.

Pentru moment nu este clar dacă toate aceste date vor fi publicate pe site-ul oficial al Ministerului Energiei sub forma unei aplicații asemănătoare cu PlugShare sau într-o formă mai puțin intuitivă.

Via E-nergia

Comentarii (5)

  • ACE - Craiova
    In sfarsit fac CEVA CONCRET si autoritatile din Romania pentru utilizatorii acestor alternative - la masinile clasice, cu benzina sau motorina....
    Eu as obliga ca in termen de 1 an de zile, incepand DE ASTAZI, fiecare statie de alimentare cu benzina sau motorina, din Romania, sa puna la dispozitie, cu plata evident - cel putin o statie electrica de incarcare cu puteri de 22 kW sau 50 kW minimum.....
    De ce nu, si cu CNG sau GPL?!
    Cu hidrogenul este cu totul alta poveste: costuri ENORME de productie, exploatare, siguranta, riscuri tehnice, etc...
    Astfel am avea cateva MII de statii noi de alimentare/incarcare in doar 12 luni....e ceva nu ?!
    Am ajunge printre lideri, in Europa, si am incuraja producatorii auto importanti sa investeasca in aceasta zona, in tehnologii noi.
    De ce trebuie MEREU sa-i asteptam pe ALTII - sa ne organizeze ...., LA NOI ACASA ....?!
    14 2
  • Bani aruncati pe fereastra in pur stil birocratic. Plugshare.com e mult peste orice poate face guvernul Romaniei. Ce rost are sa investesti bani ca sa construiesti ceva ce deja exista? Ca si cum ar face o aplicatie de navigatie pe bani publici ca sa concureze cu Google Maps si Waze. Mai bine ar construi niste statii de incarcare.
    8 2
  • In tari cu apa calda exista ceva numit taxa pe amprenta de (dioxid de) carbon. In momentul ala oricare business (vezi statile de benzina) poate sa-si reduca amprenta (si respectiv taxa) instaland tehnologii alternative de generare a energiilor regenerabile si/sau macar surse de alimentare cu energie electrica.
    Astfel in momentul in care ministerul mediului ar dori sa promoveze o tehnologie/initiativa ar putea da un scor mai bun tehnologiei respective si ar devini mai atractiva instalarea ei de catre agenti economici.
    Se pot face multe, trebuie doar un guvern interesat (si de altceva decat spaga/furt) si cu jumatate de creier macar per unitate politician.
    10 1
  • someone
    va fi o lista f scurta din pacate
    9 0
  • Flavius
    Benzinariile care se construiesc incepand cu acest an sunt deja obligate sa prevada si o statie de incarcare. Urmatorul pas va fi sa li se dea un termen de aliniere la noile cerinte si benzinariilor existente. Rabdare.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru