Autostrada Unirii: A fost desemnat constructorul pentru tronsonul Leghin - Târgu Neamț

de Alexandru Monenciu
Joi, 20.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A fost desemnat constructorul pentru Secțiunea 3 din Autostrada A8, supranumită și Autostrada Unirii. Aceasta are o lungime totală de 29.91 kilometri.

Autostrada A8 ar urma să unească Târgu Mureș de Iași și Ungheni, cu o lungime totală de aproximativ 320 de kilometri. Cu alte cuvinte, ar urma să unească Transilvania de Moldova.

Acum a fost desemnat constructorul (UMB) pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3, Leghin - Târgu Neamț. Aceasta are o lungime de 29.91 kilometri și include 13 poduri, 11 pasaje, 2 viaducte, 2 noduri rutiere, 4 spații de servicii și 1 Centru Întreținere și Coordonare.

Practic, Secțiunea 3 ar putea fi primul tronson, finanțat prin PNRR, de pe A8 care va intra în construcție. Pentru a nu pierde finanțarea, lucrările vor trebui finalizate până în 2026.

Constructorul are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

via HotNews

Comentarii (16)

  • Banditos
    au inceput fix cu un sector din mijlocul autostrazii.

    "G E N I A L"

    in loc sa accelereze conectarea Iasului de A7 au considerat ca e mai bine sa uneasca doua orase mici intre ele, undeva la dracu'n praznic, la care ajungi pe o sosea cu o banda pe sens.
    15 3
  • Mircea Badea
    bravo. au reusit deci sa dea plasa cu mita.
    1 0
  • Au inceput cu ce s-a putut, e singurul sector al A8 din Moldova care a avut studiul de fezabilitate si proiectul gata! Pt sectorul A7-Iasi mai dureaza cel putin un an pana se poate lansa licitatia de executie!
    5 0
  • Banditos
    @Naivu

    Ca suntem romani...e bun si asa....daca nu curge, pica.

    dar cand ai politicieni care s-au opus pe fata constructiei de autostrazi e explicabil. Cine este curios e vorba de Chichirau, politicianca de Iasi.
    6 4
  • Nu ma apuc sa te contrazic, pt ca in afara de nume si afiliere politica nu stiu nimic de Chichirau, dar cred ca au fost forte politice mult mai impresionante care au blocat autostrada spre Iasi pana in 2020!
    4 0
  • De tunelurile de ursi de la Margina-Cosevita ce se mai aude?
    1 0
  • Constructorul a inceput lucrul in teren de vreo doua saptamani, deocamdata e la stadiul de organizare de santier.
    2 0
  • @Banditos
    Chiar ca e Genial.

    Au schimbat abordarea: pe la Lugoj a ramas in mijloc 10k nerealizat, la fel ca Chetati-Campia Turzii, in mijloc vreo 13k nerealizat.
    1 0
  • Banditos
    Cum zicea si naivu, s-au apucat de treaba acolo au putut. E bine si asa. E ciudata abordarea dar e explicabila prin graba de a nu pierde finantarea PNRR. Segmentul, cel mai probabil, va ramane neutilizat multa vreme.
    1 1
  • Segmentul are în primul rând importanță simbolică. Chiar dacă niște ani de zile va fi o variantă mult prea scumpă de ocolire a TgNeamț, va fi speranța că se va face și restul A8.
    1 0
  • Portiunea e bine aleasa pentru ca intre Leghin si Tg. Neamt sunt cele mai mari balastiere din zona Moldovei. Si o autostrada papa balast la greu asa ca o sursa aflata in proximitate e un atu.
    2 0
  • Pe A3 lotul lipsă Chețani - Câmpia Turzii e la 50% și Strabag trage să-l termine în acest an.
    A1 Margina - Holdea are constructor pe UMB abia din 2022, după ce ministrul P$D Răzvan Cuc a reziliat ABUZIV cu Salini în 2017 și apoi tribunalul de arbitraj a găsit România bună de plată la daune de 50 milioane de euro.
    https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-23983746-lugoj-deva-salini-daune-arbitraj-contract-reziliat-tuneluri.htm

    Același Cuc pe$edist care a dat vina pe UE că protejează nu știu ce gândac ca să mai amâne Sibiu - Pitești.
    https://www.zf.ro/politica/cuc-revine-disputa-asupra-autostrazii-sibiu-pitesti-continua-este-invocata-o-specie-de-gindac-18702295

    După ce cucul P$D (bucureștean dar votat senator de Neamț!!!) nu a făcut NIMIC pentru A7, în 2021 sub Cătălin Drulă CNAIR a scos la licitație primele tronsoane și a deblocat printre multe altele construcția autostrăzii Moldovei.

    Și culmea, se găsesc bandidos ca-n fața dovezilor covârșitoare să găsească nod în papură o useristă din Iași!
    1 0
  • Și la subiect, porțiunea de mijloc Miercurea Nirajului - Leghin din A8, are nevoie de un SF bine făcut, iar din 2014 miniștrii s-au făcut că semnează apoi au reziliat și tot așa.
    S-a semnad contractul pentru SF în 2021 (cine e curios vede cine era ministru), iar din toamna trecută se stă după acordul de mediu, că e timp....
    Așa, ca o coincidență, e tergiversat fix tronsonul de mijloc, mai greu, ca și la Sibiu - Pitești. Asta ca să ne lămurim cine sabotează infrastructura din România..... sau o întârzie până la calendele grecești.
    1 0
  • Banditos
    @Kap

    Fac cu bolta pe userista ta. Ma doare fix in spate de la ce partid e. Semnalul dat de pr.asta aia a facut ceva valuri locale. A fost dovada suprema ca sunt cre.tini in politica care nu stiu pe ce lume traiesc si isi bat joc de oameni. Ai impresia ca am facut politica? Nu, doar am spus ce a declarat dob.toaca aia in plina campanie electorala. Atat. Si nici nod in papura nu caut. Doar vad, observ si concluzionez. Cand pentru un drum de 100km te infunzi (de ani de zile) in Podu Iloaie si a ajuns drumul Iasi - Tg Frumos un sir lung si interminabil de masini la orice ora din zi din noapte si din an ti se cam urca sangele la cap cand auzi un kkrau scotand pe gura cret.inelile alea. Despre Drula tot respectul. Dar din nefericire a fost tras pe dreapta (cum altfel?) in ciuda faptului ca se tinea de treaba.

    PS incearca sa citesti si printre randuri, nu esti nici inexorabil nici retardul de serif
    PS peace!
    0 1
  • Mă bucur că te-ai liniștit pe final deși la-nceput.....
    Hai să nu ne-mpiedicăm de una care poate a zis o prostie fără să-i luăm la ochi întâi pe sabotorii cu vina principală pentru care stadiul A8 e încă SF.
    Pyun aici, să se vadă cât se poate de clar, cum a venit la putere partidul care a stat cel mai mult, cum s-a deprioritizat A8, și nu numai!
    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/alerta-guvernul-a-busestea-dur-autostrada-unirii-zece-ani-in-plus-pusi-din-pix--308026.html
    0 0
  • Banditos
    Eram linistit de la inceput pentru ca stiam cu cine am de-a face. Cateodata merita putin suspans :))

    Ideea e ca partidul ala se prezenta ca o alternativa viabila iar individa a aruncat cu rht in ventilator de la inceput ceea ce m-a facut sa imi pun intrebari. Dincolo de faptul ca, in particular, nu o prea duce mintea si face dovada ca e cazuta din Luna si nu stie pe ce lume se afla (genul de om ce isi deplaseaza hoitu' nu prea des pe sosele Romaniei) declaratia politica e cu atat mai stupida cu cat nu a fost facuta "live", deci era controlabila.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru