Avia Motors şi Alto Syncro au lansat programul lor de competiţii pentru sezonul 2012

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 08.05.2012
Avia Motors şi Alto Syncro au lansat programul lor de motorsport pentru sezonul competiţional 2012. Echipa Avia Motorsport va concura în CNVC Dunlop 2012 cu două modele echipate cu motoare diesel.

Avia Motors şi Alto Syncro au lansat programul lor de motorsport pentru sezonul competiţional 2012. Cei doi dealeri au efectuat primele teste cu cele două automobile destinate competiţiilor de viteză în coastă, un SEAT Ibiza Cupra TDI şi un Skoda Fabia RS TDI. Testele au fost efectuate în perioara 3-4 mai pe un traseu securizat în apropierea localităţii Voina. Demersul Avia Motors/ Alto Syncro este unic în România, cei doi dealeri dorind să-şi exprime abilităţile tehnice şi logistice ale unui dealer auto, dezvoltând în acest sens un departament dedicat competiţiilor.

Cei doi piloţi ai echipei Avia Motorsport, formate de parteneriatul Avia Motors şi Alto Syncro, sunt Andrei Mitraşcă şi Bogdan Dobranici. În timp ce modelul Seat Ibiza Cupra TDI a intrat în echipa Avia Motorsport după trei sezoane în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD), modelul Skoda Fabia RS TDI a fost pregătit integral în atelierele Avia Motors / Alto Syncro conform fişei de omologare a grupei N a FIA.

Skoda Fabia RS TDI este programată să concureze la toate cele 16 etape ale CNVCD 2012 şi va fi condusă de Andrei Mitraşcă. Între timp, Bogdan Dobranici va conduce un Seat Ibiza Cupra TDI, botezat Ruxi de Andrei Mitraşcă, fostul său coechipier. Cei de la Avia Motorsport anunţă că vor invita şi alţi sportivi să concureze în CNVCD pe una dintre cele două maşini de competiţie de-a lungul sezonului 2012.

Sesiunea de teste organizată de Avia Motorsport a avut şi câţiva invitaţi, printre care se numără şi Valentin Porcişteanu, Campionul en titre în CNR. Alături de el, pe parcursul celor două zile de teste în circulaţie închisă, Alina Bunica a lucrat împreună cu echipa Avia Motors / Alto Syncro la setarea maşinilor, cunoscuta sportivă fiind invitată să concureze la etapele inaugurale de viteză în coastă de la Teliu pe un automobil diesel pregătit de Avia Motorsport. Programul de motorsport al Avia Motors / Alto Syncro este susţinut de Skoda România, Castrol România şi Porsche Finance Group România.

Via | Avia Motorsport

Video | Radu Moise

Comentarii (1)

  • bv lor
    abia astept sa ii vad pe trans-alpina
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru