Azi Chrysler, mâine Fiat: conceptul Portal este un monovolum electric cu 400 de kilometri autonomie

de Bogdan Mirică
Miercuri, 04.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler a dezvăluit în cadrul Târgului de Electronice din Las Vegas un concept denumit Portal. Acesta anunță un viitor monovolum electric, capabil să ruleze autonom și să ofere o autonomie de 400 de kilometri.

Constructorii auto încep să își concentreze atenția asupra Târgului de Electronice de la Las Vegas (CES) și să lase pe locul doi Salonul Auto de la Detroit, două evenimente programate în luna ianuarie.

Grupul Fiat-Chrysler a preferat să dezvăluie viziunea sa despre mașinile autonome ale viitorului la CES, unde a expus conceptul Chrysler Portal. Modelul a fost gândit ca un al treilea spațiu existențial între birou și acasă. Chrysler Portal se adresează celor care fac parte din categoria de vârstă millenials și se gândesc să treacă la viața de familie.

Mașina poate găzdui șase pasageri pentru că are un ampatament generos, de trei metri lungime. Accesul în interior se face cu ajutorul unor portiere cu deschidere opusă.

Chiar dacă exteriorul este unul minimalist, cu forme simple și un aspect pătrățos, Chrysler Portal rezervă surprize importante la interior. Aici, inginerii au creat o mulțime de tehnologii inovative. Una dintre ele este recunoașterea facială a celui care se află la volan și a pasagerului din dreapta.

Astfel se ajustează scaunele în poziția lor preferată.

Esential 100 kWh este capacitatea bateriei litiu-ion.
402 kilometri este autonomia promisă de Chrysler.
3002 mm este lungimea ampatamentului noului Chrysler Portal.
Un sistem de recunoaștere vocală le permite pasagerilor să descuie sau să încuie mașina atunci când se apropie de ea. Nu lipsește nici sistemul de recunoaștere a gesturilor, care poate ajusta volumul sistemului audio, poate răspunde la telefon sau poate deschide ușile.

Pentru a asigura comunicarea între cei de pe locurile din față și cei de pe al treilea rând de scaune, inginerii au montat un sistem care transmite vocea prin habitaclu. Conectivitatea presupune un ecran central generos, prin intermediul căruia se pot schimba poze, muzică sau filmulețe.

Pasagerii se vor putea bucura de toate aceste detalii doar dacă șoferul folosește funcția de rulare autonomă.

Ea utilizează mai multe camere, radare, tehnologie ultrasonică și celebrul LIDAR pentru a citi caracteristicile drumului și ale traficului.

Propulsia este asigurată de un motor electric, iar bateria cu o capacitate de 100 kWh poate oferi o autonomie de 402 kilometri. Dacă este conectată la un încărcător rapid DC Fast Charger, ea poate fi încărcată pentru 241 de kilometri în doar 20 de minute.

Comentarii (1)

  • cu riscul de a ma repeta ".Viitorul este al monovolumelor" care ofera:
    spatiu interior mare la gabarit exterior compact
    flexibilitate / proritar pasageri sau bagaje
    acces usor
    pozitie ergonomica pt sofer si pasageri
    podea plata dubla pt baterii / centru de greutate jos
    aerodinanica / vezi automobilul lui Persu
    valente multiple de caroserie / pasageri sau / si utilitara
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru