BAIC l-a angajat pe designerul lui Mercedes-Benz CLS

de Sebastian Toma
Luni, 13.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peter Arcadipane, un designer Mercedes-Benz responsabil de modele precum CL, CLS şi ML, a fost angajat de concernul chinez BAIC.

Esential 130 de designeri vor forma echipa lui Peter Arcadipane.
Chinezii s-au pus serios pe treabă în industria auto şi au început o campanie veritabilă de head-hunting, căutând să angajeze oameni cu experienţă de la marile mărci auto din lume. Cel mai nou exemplu vine de la BAIC, un concern din China, care l-a angajat pe Peter Arcadipane, omul responsabil de design-ul unor modele Mercedes-Benz cum ar fi CL, CLS şi prima generaţie a lui ML. Arcadipane va deveni directorul de design al mărcii chinezeşti şi va avea în subordine 130 de designeri. Echipa va realiza o gamă de modele noi care vor avea un design "sofisticat" şi proporţii "grozave". Într-o discuţie cu cei de la GoAuto, Arcadipane a declarat că noul său angajator doreşte să producă modele care să atragă clienţi de la Audi, BMW şi Mercedes-Benz.

Australianul nu este la prima vizită în China, acesta având doi ani de experienţă la Denza, un joint-venture al Daimler şi BYD. Cu scurtă vreme înainte de anunţul oficial al sosirii sale la BAIC, concernul Beijing Automotive Group, care deţine şi BAIC, a semnat un contract cu Daimler, prin care nemţii le-au cumpărat 12% din acţiuni, înainte de IPO-ul pregătit la începutul anului viitor pe bursa de la Hong Kong.

Urmareste Automarket
Cei de la BAIC vor să evite ideile de design copiate şi să să ţină departe de tendinţa de a folosi acelaşi design pentru toate modelele din gamă.
Tocmai de aceea, chinezii nu vor să-l grăbească pe Arcadipane, acesta urmând să aibă "timp suficient" pentru a proiecta noua gamă a constructorului din China. Primul model din gama premium a chinezilor va fi o berlină de clasă medie spre mare, care va fiurmată de crossovere şi SUV-uri.

Via GoAuto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru