Bani de la guvern: Jaguar Land Rover va primi 500 de milioane de lire pentru producția și exportul de mașini electrice

de Paul Cosma
Marti, 16.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover va primi un împrumut de 500 de milioane de lire sterline din partea Guvernului britanic pentru a produce și a exporta mașinile electrice pe care le va construi în Marea Britanie. Producătorul auto anunțase că toate modelele sale vor avea versiuni electrificate, începând cu anul viitor.

La începutul lunii iulie, Jaguar a confirmat că viitoarea generație XJ va fi 100% electrică, iar producția va începe anul viitor la uzina din Castle Bromwich, în Marea Britanie. Anunțul a venit în ziua în care actualul XJ a părăsit liniile de producție.

În plus, JLR anunțase că va investi “sute de milioane de lire” pentru ca uzina din Castle Bromwich să găzduiască producția modelelor pe care le va “electrifica” din 2020.

Guvernul britanic a venit în sprijinul JLR cu un împrumut de 500 de milioane de lire sterline pentru ca producătorul auto “să dezvolte, să producă și să exporte mașini electrice”.

Electricul XJ este primul dintr-o serie de vehicule electrice care vor intra în producție la uzina menționată. Constructorul britanic deținut de indienii de la Tata Motors va dezvolta o platformă nouă pe nume Modular Longitudinal Architecture (MLA), care va fi utilizată pentru modele electrice și plug-in hybrid.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Rudolf D.
    Ajutor de stat?!
    1 1
  • mircea badea
    si noiacordam ajutoare de stat americanilor, eurpenilor, de-asta noi avem dna si "ambasade".

    britanicii astia niste comunisti...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru