Bentley a început primele teste oficiale cu noul Mulliner Batur

de Tiberiu Safta
Luni, 05.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a început să testeze oficial noul Mulliner Batur pe șoselele din Europa. Noul model este cel mai puternic produs vreodată de constructorul britanic și va fi construit în doar 18 exemplare.

La sfârșitul lunii august, Bentley a dezvăluit lumii noul Mulliner Batur, cel mai puternic model de serie construit vreodată de constructorul britanic de mașini de lux. Noul model primește un motor W12 de 6.0 litri twin-turbo, capabil să livreze peste 740 de cai putere și 1000 Nm.

Acum, la 4 luni de la momentul lansării, Bentley a început oficial primele teste cu noul Mulliner Batur pe șoselele din Europa. Cu această ocazie, constructorul britanic ne oferă imagini cu un prototip al noului model de serie, vopsit într-o nuanță de violet și botezat Batur Car #0. Acest exemplar este testat alături de un alt prototip al lui Mulliner Batur.

Cele două prototipuri vor fi supuse la nu mai puțin de 120 de teste individuale într-un interval de 58 de săptămâni. Bentley a completat deja peste 100 de săptămâni de teste dedicate exclusiv dezvoltării motorului.

Alături de motorul său puternic, noul Mulliner Batur vine echipat cu jante exclusive de 22 de inch, o cutie automată cu dublu ambreiaj și cu 8 trepte, direcție integrală și un diferențial cu alunecare limitată.

Tot aici mai adăugăm și o suspensie pneumatică, precum și bare anti-ruliu active.

În total, vor fi construite doar 18 exemplare, iar fiecare dintre acestea va fi personalizat de către client cu nuanțe unice și ornamente exclusive. Livrările noului Bentley Mulliner Batur vor începe la mijlocul lui 2023. Prețul de pornire al noului coupe de performanță este de 1.94 milioane de euro.

via Bentley

Comentarii (1)

  • O mașină foarte frumoasă mai puțin prețul. Tradus din engleză Batur în română înseamnă tot Batur. Numai că Batur în Sundaneză (nici nu știam că există așa o limbă) tradus în română înseamnă raft.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru