Bentley prezintă noul Mulliner Batur, cel mai puternic model din istoria mărcii

de Alexandru Monenciu
Luni, 22.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Mulliner Batur. Cel mai puternic model din istoria mărcii va fi replicat în doar 18 exemplare, prețul unuia pornind de la 1.94 milioane de euro.

Ediția din acest an a Monterey Car Week a marcat lansarea mai multor modele de la producători precum Bugatti, Koenigsegg sau Lamborghini. Acestor mărci li se alătură acum și Bentley.

PRODUCȚIE LIMITATĂ LA 18 EXEMPLARE

După o serie de imagini teaser, constructorul britanic de automobile a publicat acum primele imagini și informații despre noul Mulliner Batur. Vorbim despre un grand tourer care va fi replicat în doar 18 exemplare.

Toate au fost deja rezervate, în ciuda prețului de pornire de 1.94 milioane de euro.

Mulliner Batur introduce un nou limbaj de design Bentley. Grila frontală a fost revizuită, farurile sunt o evoluție a celor de pe Bacalar, jantele de 22 de inch sunt exclusive pentru acest model, iar în partea din spate avem un eleron controlat electronic.

Fiecare dintre cele 18 exemplare Bentley Mulliner Batur va fi unic, asta pentru că viitorii clienți se vor implica în personalizarea lui. Aceștia vor avea la dispoziție o gamă largă de nuanțe exterioare, tapițerii și ornamente interioare.

CEL MAI PUTERNIC MODEL DIN ISTORIA COMPANIEI

Din punct de vedere al performanțelor, acest nou grand tourer este cel mai puternic model din istoria mărcii britanice.

Motorul W12 de 6.0 litri, twin-turbo, a primit mai multe îmbunătățiri în urma cărora dezvoltă peste 740 CP și 1.000 Nm.

Bentley nu a oferit detalii despre accelerația până la 100 de km/h. Știm doar că propulsorul este conectat la o transmisie automată cu 8 rapoarte și dublu ambreiaj, iar pachetul este completat de un sistem de direcție integrală și un diferențial cu alunecare limitată.

Nu lipsește suspensia pneumatică, barele anti ruliu active și un sistem de frânare cu discuri de 440 milimetri pe față și 410 milimetri pe spate.

Primele exemplare Bentley Mulliner Batur vor fi livrate la mijlocul anului 2023.

via Bentley

Comentarii (4)

  • A înebunit lupul ? Că sunt 10 articole despre supercaruri pe care le vezi doar în expoziții și niciodată în parcări sau pe Road sau Rue. Sau e o tehnică specială ca să tragem mai tare la șaibă astfel încât peste vreo 125 de ani să ne putem lua și noi una (SH bineînțeles). Spun asta pentru că îmi plac și mie supercarurile astea cu pielea întinsă, tunate bine și fără vergeturi (votez cu Buhnici adică).
    12 1
  • 12 cilindri care ard benzină şi produc poluare.

    Râurile au secat, până şi în China - ditamai fluviul a secat (aproape) complet !!
    6 10
  • Când vă uitați la mașinile astea, să vă gândiți că e mai probabli să muriți într-un accident produs de mașina de gunoi, decât să achiziționați una din astea.

    Din păcate ăsta-i adevărul.
    8 1
  • PacMan
    Ignis, gresesti.... eu mi-am comandat deja doua... una o tin de rezerva in caz ca ramane prima fara benzina... :))
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru